Istina je prava novost.

Papa uputio brzojav sućuti zbog žrtava u nesreći školskog autobusa

Papa Franjo uputio je brzojav sućuti povodom tragične nesreće u Bangkoku u kojoj je život izgubilo 22 djece i troje nastavnika, objavio je Vatican News.

U brzojavu koji je potpisao državni tajnik, kardinal Pietro Parolin, navodi se kako je papa Franjo duboko ožalošćen smrću učenika i njihovih nastavnika u nesreći školskog autobusa koja se proteklih dana dogodila u predgrađu Bangkoka, glavnoga tajlandskoga grada. U požaru koji je zahvatio autobus poginulo je 22 djece i troje nastavnika.

Papa – kako se navodi u brzojavu – moli za sve koji trpe posljedice te tragedije, posebno za ožalošćene obitelji, a duše preminulih povjerava nježnom milosrđu Svemogućega. Na kraju na sve zaziva Božji blagoslov kako bi dao snagu, mir i utjehu.

U trenutku nesreće u autobusu je bilo 38 djece – među kojima djeca iz jednoga vrtića i adolescenti – i šest učitelja iz škole Wat Khao Praya Sangkharam u okrugu Lan Sak, u pokrajini Uthai Thani. Spašeno je 19 osoba koje su smještene u razne bolnice. Otvorena je istraga o uzrocima, a prva je pretpostavka da je požar nastao uslijed eksplozije jedne gume.