Istina je prava novost.

Održan Franjevački susret obitelji u Kući susreta Tabor

U organizaciji Nacionalnog vijeća Franjevačkog svjetovnog reda (OFS) održan je u subotu 5. listopada u Kući susreta Tabor u Samoboru Franjevački susret obitelji, izvijestili su iz OFS-a.

Susret je okupio obitelji članova Franjevačkog svjetovnog reda, sadašnjih i bivših članova Franjevačke mladeži te Glasnika Velikoga Kralja.

Susret je započeo molitvom koju je predvodio nacionalni duhovni asistent OFS-a fra Goran Malenica, OFM, te pozdravom nacionalne ministre OFS-a Marte Radoš. U prvom dijelu susreta održao se odvojeni program za djecu po dobnim skupinama te odrasle sudionike. Djeca su, ovisno o dobnoj skupini, uz animatore i svoje vršnjake sudjelovala u igri i kreativnim radionicama.

Održana su tri predavanja za odrasle. Prvo predavanje održao je fra Franjo Vuk, OFM, o temi „Duhovna dimenzija obiteljskog života“, istaknuvši važnost molitve i duhovne povezanosti u obiteljima. Drugo predavanje održao je Stjepan Lice, OFS, o temi Supružnici kao temelj obitelji u franjevačkom duhu, a treće Dario Brigić, OFS, o temi Odgoj budućih generacija u svjetlu franjevačke duhovnosti“.

Predavači su govorili o bračnom odnosu kao osnovi zdravog i stabilnog obiteljskog okruženja, franjevačkim vrijednostima u odnosu supružnika, važnosti odgoja i kako franjevačke vrijednosti mogu pripremiti djecu da budu odgovorni članovi zajednice u svijetu koji se stalno mijenja.

Središnji dio susreta bilo je euharistijsko slavlje koje je predvodio fra Ivan Matić, OFM. U nastavku programa uslijedilo je druženje. Popodnevni dio susreta bio je posvećen zajedničkoj panel raspravi koju je moderirao Igor Kanižaj, OFS, a u kojoj su sudjelovali i odrasli i djeca. Susret je završen zajedničkom pjesmom i molitvom, izvijestili su iz OFS-a.