Istina je prava novost.

Održan osmi Dan obitelji kod Milosrdnih sestara sv. Križa u Đakovu

„Obitelj u školi mira s Kraljicom Mira“ bila je tema osmog Dana obitelji u organizaciji Doma duhovne pomoći Milosrdnih sestara sv. Križa u Đakovu održanog u nedjelju 6. listopada u dvorani Florentini, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Na susretu se okupilo 11 obitelji s 23 djece iz Đakova, Tenje, Osijeka, Punitovaca, Gundinaca i Pleternice. Sudionike je na početku susreta pozdravila provincijalna poglavarica s. Marija Brizar, zaželjevši im dobrodošlicu i izrazivši podršku i radost što se kao obitelji okupljaju oko duhovnih sadržaja. Zatim je za roditelje održano klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, koje je animirala s. Rastislava Ralbovsky, a pjesmama pratila Kristina Karajko. Djeca su istovremeno imala duhovno-rekreativni program, koji je vodila teologinja i odgojiteljica iz Budaševa Katarina Ralbovski zajedno s animatorima te s. Mateom Čelik, s. Amadeom Birovljević i kandidaticama.

Nakon zakuske, koju su pod vodstvom s. Natalije Fadiga pripremile suradnice i dobročinitelji Doma duhovne pomoći, uslijedilo je predavanje za roditelje koje je održao voditelj Nadbiskupijskog pastoralnog centra i Ureda za pastoral braka i obitelji te župnik Župe Snježne Gospe u Đakovačkim Selcima vlč. dr. Pavao Mikulčić. Prikazao je dokument Dikasterija za nauk vjere „Kraljica mira“, potkrijepivši to raznim iskustvima vezanim za Međugorje. Roditelji su imali također prigodu za ispovijed. Djeca su u isto vrijeme imala svoj program: katehezu, kreativnu radionicu, igre i plesove. Roditelji i djeca imali su i više zajedničkih zadataka uz molitvu i igru. 

Zatim je uslijedilo euharistijsko slavlje koje je predvodio dr. Mikulčić. U uvodnom su dijelu animatori s djecom pod vodstvom Romine Tominac održali scenski prikaz o porukama Kraljice mira. To je na simboličan način uprizoreno i u prikaznoj povorci u kojoj su obitelji donosile po jedan simbol: hostije, krunicu, Bibliju, kruh i vodu i štolu. Euharistijsko slavlje animirale su sviranjem i pjevanjem sestre i redovnički podmladak, a djeca su sudjelovala s prikladnim gestama. Nakon mise uslijedio je pojedinačni blagoslov obitelji uz koji su dobivali prigodne darove kao uspomenu na susret, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.