Istina je prava novost.

Čestitku biskupa Štefkovića novoimenovanom gospićko-senjskom biskupu Marku Medi

Čestitku zrenjaninskog biskupa Mirka Štefkovića, upućenu u utorak 8. listopada novoimenovanom gospićko-senjskom biskupu Marku Medi, prenosimo u cijelosti.

Preuzvišeni novoimenovani biskupe,

poštovani don Marko!

Papa Franjo nas je na spomendan Blažene Djevice Marije od Krunice obradovao imenovanjem novog gospićko-senjskog biskupa u Vašoj osobi. Iskreno Vam čestitam na tomu, te se skupa s vjernicima laicima i svećenicima Zrenjaninske biskupije pridružujem lijepim željama i molitvama koje Vam ovih dana pristižu sa svih strana.

Vaša biografija svjedoči o vrlo bogatom pastoralnom i svećeničkom iskustvu, koje će Vam umnogome biti od velike koristi u vršenju nove službe. Duhovnost svetoga Franje, koju ste već kao petnaestogodišnjak prigrlili ulaskom u sjemenište franjevaca trećoredaca glagoljaša u Zagrebu, te potom i potvrdili svojim redovničkim zavjetima, kao i predana pastoralna služba pri Vojnom ordinarijatu na raznim službama i misijama, dobar su temelj da Stvoritelju nastavite pjevati hvale u divnim krajolicima Gospićko-senjske biskupije, te vojujete za Krista i njegovu Crkvu u ovim turbulentnim vremenima.

Neka Vam Gospodin udijeli trajno iskustvo Njegove blizine i potpore, kako biste, predvodeći svećenike, osobe posvećenog života i vjernike laike Gospićko-senjske biskupije, kao biskupijska zajednica sigurnim koracima napredovali na putu svetosti, te svjedočili ljepotu zajedništva s Bogom i bližnjima u svetoj nam Majci Crkvi. Neka Vas stoga u novoj službi prati Božji blagoslov!

Uz izraze iskrenog poštovanja, srdačno Vas pozdravljam u Gospodinu!

 

Mirko Štefković

zrenjaninski biskup