Istina je prava novost.

Pljačkaši ubili svećenika u Kamerunu

Pljačkaši su u kamerunskoj prijestolnici Yaoundeu ustrijelili katoličkog svećenika o. Christophea Komlu Badjougoua, objavio je u četvrtak 10. listopada Kathpress prenoseći informaciju rimske misijske tiskovne službe Fides.

Zločin se dogodio 7. listopada. Prema navodima kamerunske policije, na snimkama nadzorne kamere vidi se kako napadači pucaju na pripadnika misijske službe Fidei Donum o. Christophea pred ulazom u kuću misionara Kongregacije Bezgrješnog Srca Marijina (CICM). Dva zasad nepoznata počinitelja na motociklu su se približili svećeniku i iz ruku mu istrgli torbu, a zatim su na njega pucali.

Nadbiskup Yaoundea Jean Mbarga izrazio je duboku žalost zbog smrti svećenika, njegovoj obitelji, prijateljima i vjerničkoj zajednici izrazio je sućut i pozvao na molitvu.

Ubijeni svećenik Christophe Komla Badjougou, podrijetlom iz Toga, bio je župni vikar u Zouzoui u biskupiji Yagoua na sjeveru Kameruna. U Yaoundeu je bio na putu, odande je namjeravao otputovati u Italiju na jednogodišnju praksu. Pripadao je Zajednici tihih radnika križa (Silenziosi Operai della Croce – SocC), čije se sjedište nalazi u marijanskom svetištu Valleluogo u mjestu Ariano Irpino na jugu Italije.