Istina je prava novost.

Predstavljanje zbornika znanstvenih radova „Međugorje kao doprinos novoj evangelizaciji“

Zbornik radova s XIV. nacionalnoga mariološko-marijanskog kongresa „Međugorje kao doprinos novoj evangelizaciji“, u izdanju Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Informativnog centra Mir Međugorje, bit će predstavljen u subotu, 19. listopada u 20 sati u dvorani Ivana Pavla II. u Međugorju.

O zborniku će govoriti jedan od autora don Mladen Parlov, recenzent fra Ante Vučković i urednica zbornika s. Valerija Kovač, a pozdravne riječi uputit će apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje nadbiskup Aldo Cavalli, međugorski župnik fra Zvonimir Pavičić i ravnatelj Informativnog centra Mir Međugorje Vedran Vidović. Program će voditi Sanja Pehar.

U Međugorju je od 7. do 9. listopada 2022. godine Hrvatski mariološki institut Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu s Papinskom međunarodnom marijanskom akademijom i Župom sv. Jakova Međugorje organizirao mariološko-marijanski kongres „Međugorje kao doprinos novoj evangelizaciji“.

„Kao glavnu temu mariološko-marijanskog kongresa definirali smo Međugorje kao doprinos novoj evangelizaciji. Mjerodavni crkveni autoritet Međugorje nije službeno proglasio svetištem. S druge pak strane, ono je u svojoj stvarnosti nadraslo razinu župe i postalo duhovna oaza ljudima cijelog svijeta koji hodočasteći tamo žele naći orijentire za svoj život i otkriti možda već zaboravljenu poruku kršćanske vjere”, napisala je u uvodu Zbornika s. Valerija Kovač.

Na kongresu je sudjelovalo 28 izlagača s 23 izlaganja. Ukupno je pristigao 21 rad za objavljivanje u zborniku, a dva su napisana na talijanskome, dok su ostali na hrvatskom jeziku.