Istina je prava novost.

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva Caritas Zagrebačke nadbiskupije dodatno darivao korisnike

Caritas Zagrebačke nadbiskupije je u četvrtak 17. listopada 2024., povodom Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti, korisnicima Socijalne samoposluge, uz redovitu podjelu prehrambenih i higijenskih proizvoda darivao dodatne pakete hrane.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije zahvaljuje svima koji mu novčanim donacijama i donacijama u prehrambenim i drugim proizvodima pomažu osigurati minimalne egzistencijalne uvjete socijalno ugroženim obiteljima i samcima s područja Grada Zagreba, Zagrebačke, Karlovačke i Krapinsko-Zagorske županije.

Socijalna samoposluga Zagrebačkog Caritasa otvorena je 17. prosinca 2009. i u to vrijeme bila je prva takva u Hrvatskoj. Od otvorenja do 31. kolovoza 2024. kroz samoposlugu je podijeljeno pomoći u vrijednosti 5,4 milijuna eura.

U okviru Socijalne samoposluge vrši se priprema i podjela paketa hrane s osnovnim prehrambenim namirnicama te higijenskim proizvodima (sredstva za osobnu higijenu i higijenu prostora) za socijalno ugrožene osobe. Preko Caritasove socijalne samoposluge od 1. siječnja do 31. kolovoza 2024. pomoć je primilo ukupno 3.210 korisnika a podijeljena su 4.963 paketa prehrambenih i higijenskih proizvoda ukupne vrijednosti 323.393,17 eura.

Uz donacije tvrtki, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i privatnih osoba, posebno značajan doprinos radu Samoposluge dao je i još uvijek daje trgovački lanac LIDL Hrvatska, koji je od početka partner Caritasa Zagrebačke nadbiskupije u ovom projektu.