Istina je prava novost.

Objavljen kalendar liturgijskih slavlja koja će predvoditi papa Franjo u studenom i prosincu

Ured za papinska liturgijska slavlja objavio je kalendar liturgijskih slavlja koja će predvoditi papa Franjo tijekom studenog i prosinca 2024., objavio je Vatican News.

Misu zadušnicu za kardinale i biskupe preminule tijekom godine Papa će slaviti 4. studenog u 11 sati u Bazilici sv. Petra.

„Molitva siromaha uzdiže se do Boga“ tema je osmog Svjetskog dana siromaha koji će biti obilježen 17. studenog kada će Sveti Otac u 10 sati slaviti misu u vatikanskoj bazilici.

Na svetkovinu Isusa Krista Kralja svega stvorenja, 24. studenoga, kako je odredio papa Franjo, slavi se, na biskupijskoj razini, Svjetski dan mladih. I toga će dana Papa, s početkom u 9:30 predslaviti misu u Bazilici sv. Petra.

Prvo slavlje u prosincu bit će u subotu 7. prosinca. Bit će to redovni javni konzistorij za kreiranje novih kardinala u 16 sati u bazilici sv. Petra. Sutradan, 8. prosinca, na svetkovinu Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije, papa Franjo će prijepodne predvoditi misno slavlje s novim kardinalima i kardinalskim zborom. Istoga dana u 16 sati otići će na Španjolski trg povodom tradicionalnoga čina štovanja Bezgrješne.

Na spomendan Blažene Djevice Marije od Guadalupe 12. prosinca papa Franjo će slaviti misu u vatikanskoj bazilici u 18 sati.