Istina je prava novost.

Papa Franjo se susreo s liberijskim Predsjednikom

Papa Franjo primio je u petak, 18. listopada, u audijenciju liberijskog predsjednika Josepha Nyuma Boakaija, izvijestio je Vatican News.

Nakon razgovora sa Svetim Ocem, Predsjednika su u Državnom tajništvu primili kardinal Pietro Parolin i tajnik za odnose s državama i međunarodnim organizacijama nadbiskup Paul Richard Gallagher s kojima je razgovarao o situaciji u regiji i o migracijskim tokovima

„Tijekom srdačnog razgovora istaknuti su dobri odnosi između Svete Stolice i Liberije te suradnja s Katoličkom Crkvom na području obrazovanja i zdravstva, uz razmjenu mišljenja o aspektima društvenoga i gospodarskoga stanja u zemlji. Razgovaralo se također o međunarodnim aktualnim zbivanjima, s posebnim osvrtom na situaciju u regiji i na migracijske pojave“, stoji u priopćenju Tiskovnoga ureda Svete Stolice.

Prilikom razmjene darova papa Franjo je Predsjedniku darovao brončani rad koji prikazuje goluba koji nosi maslinovu grančicu, s natpisom „Budite glasnici mira“ te primjerak ovogodišnje Poruke za Svjetski dan mira i knjige papinskih dokumenata, izvijestio je Vatican News.