Istina je prava novost.

U Dubrovniku održan prvi dan „72 sata bez kompromisa“

U Dubrovniku je u petak 18. listopada deseti put započeo volonterski projekt „72 sata bez kompromisa“, čiji je cilj okupljanje mladih volontera od 15 do 35 godina koji svojim nesebičnim radom doprinose lokalnoj zajednici.

Trodnevni projekt organizira se širom Hrvatske, a Dubrovnik je i ove godine domaćin brojnih aktivnosti koje uključuju uređenje javnih prostora, pomoć starijim osobama, te brojne radne, ekološke i socijalne akcije.

Dubrovnik ove godine broji više od 300 volontera koji su se okupili kako bi sudjelovali u različitim volonterskim zadacima. Mladi su tako prvog dana počeli s uređenjem igrališta Dječjeg vrtića Palčica, iscrtavanjem murala na igralištu „Dva skalina“, surađivali su s korisnicima Centra za rehabilitaciju Josipovac u izradi kolača, čistili su, bojali, ali i sudjelovali u pomoći osobama niskog socioekonomskog statusa.

„72 sata nisu samo 72 sata. To je samo početak, a mi se nadamo da će kod svih mladih prerasti u 72 dana, 72 godine odnosno cijeli život gdje će mladi biti spremni staviti se na raspolaganje. Svaki volonter bi trebao biti spreman prenijeti drugima ono što je on doživio“, istaknuo je don Mario Tošić, koordinator jedne od akcija.

Projekt se u Dubrovniku po deseti put održava u organizaciji Studentskog katoličkog centra (SKAC) Dubrovnik uz podršku Caritasa Dubrovačke biskupije i Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije.