Istina je prava novost.

U Mačkovcu započeo novi ciklus župnoga kampa

Sedamdesetak vjeroučenika Župe sv. Petra i Pavla u Mačkovcu započeli su 19. listopada 2024. novi ciklus župnoga kampa pod geslom „Gospodine nauči i nas moliti“.

Predviđena su četiri susreta koja će biti povezana s pojedinim otajstvom krunice, a na prvom susretu središnje mjesto je zauzelo Otajstvo svjetla. Sudionici kampa provode vrijeme u igri, pjesmi, molitvi, druženju, radionicama i zajedničkom blagovanju.

Voditeljice Ivana Koren, Maja Deban, Kristina Kelkedi, Zoja Pintarić i Vanja Čonkaš te Davida Jelčića, uz pomoć srednjoškolaca Mie Šalja, Doriana Zobića, Vida Fučka, Lune Povodnja, Eve Božić i Hane Krištofić pokušale su vjeroučenicima približiti ljepotu molitve, osobito krunice. Kao uspomenu s kampa, ponijeli su sličicu s otajstvima svjetla i izrađenu narukvicu u obliku desetice krunice.

Roditelji vjeroučenika pripremili su dio obroka, a mladi župljani Patrik Kuhar, Ivan Podvez, Noa Horvat i Matija Krištofić poslužuju i pripremaju hranu u župnoj kuhinji.

Iz Župe poručuju da su se tim susretom uključili i u projekt „Milijun djece moli krunicu“, a krunicu će zajedno moliti u subotu i u nedjelju prije mise. „Osim za mir u svijetu, molimo i za svu stradalu djecu u besmislenim ratovima koji se vode u svijetu, a također i za svu teško stradalu djecu“, poručili su.