Istina je prava novost.

Bratovština festanjula sv. Vlaha na misi u Parčevoj crkvi prije skupštine

Na Misijsku nedjelju 20. listopada na podnevnoj misi u zbornoj crkvi sv. Vlaha u Dubrovniku, koju je predvodio rektor crkve mons. Ivica Pervan, okupili su se u većem broju članovi Bratovštine festanjula sv. Vlaha.

Misnom slavlju pridružila se i skupina vjernike iz Koreje koji su tijekom boravka u Dubrovniku željeli slaviti misu u Parčevoj crkvi.

Govoreći o Misijskoj nedjelji rektor Pervan je u propovijedi rekao kako je sam Isus prvi i najveći misionar, sv. Pavao drugi, a onda je spomenuo blagopokojnog papu sv. Ivana Pavla II., počasnog građanina Dubrovnika, koji je na svojim apostolskim putovanjima boravio upravo u Koreji nakon čega su se mnogi obratili na kršćanstvo. To ga, među ostalim, svrstava i u velike misionare. Među poznatim misionarima svakako su sv. Majka Terezija te sluga Božji o. Ante Gabrić poznat ne samo u hrvatskom narodu, nego i u Indiji.

Tumačeći nedjeljni evanđeoski ulomak u kojem je opisano kako dvojica Isusovih učenika pretendiraju da budu jedan s desne a drugi s lijeve strane Isusu, čemu se ostalih deset apostola suprotstavilo, rektor Pervan je istaknuo kako “Sin čovječji nije došao da bude služen, nego da služi.”. Misijska nedjelja poziva na služenje drugima u ljubavi, a ljubav se dariva, zaključio je.

Po završetku euharistijskog slavlja, u dvorani Ivana Pavla II. održana je skupština Bratovštine festanjula. Nakon proslave ljetnog sv. Vlaha i ljetne stanke festanjuli su svoje misli usmjerili prema nadolazećoj Festi sv. Vlaha 2025. godine.