Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: festanjuli

Proglas i Program Feste sv. Vlaha 2024.

Objavljeni su Proglas i Program Feste sv. Vlaha 2024. kojeg potpisuju ovogodišnji festanjuli (svetkovnici) kapetan Perica Baletić i obrtnik Vladimir Buć s rektorom crkve sv. Vlaha don Ivicom Pervanom i dubrovačkim biskupom Rokom Glasnovićem.

Drugi dan trodnevnice u čast sv. Vlaha, zaštitnika Dubrovnika i Dubrovačke biskupije

Za sve pokojne festanjule prikazana je misa drugog dana trodnenice ususret svetkovini sv. Vlaha, zaštitnika Dubrovnika i Dubrovačke biskupije, u nedjelju 31. siječnja u zbornoj crkvi sv. Vlaha u Dubrovniku. Predvoditelj trodnevnice biskupski vikar za otok Brač don Ivica Huljev podsjetio je na početku propovijedi kako se prvog dana razmišljalo o tome da kada čovjek svoj život živi s Bogom on može nadvladati sve udare i lomove.

Predstavljeni festanjuli Feste sv. Vlaha 2020.

Na božićnom primanju Dubrovačke biskupije biskup Mate Uzinić najavio je predvoditelja središnjeg euharistijskog slavlja Feste sv. Vlaha 2020. godine te predstavio nove festanjule. Središnje euharistijsko slavlje Feste sv. Vlaha 2020. godine, predvodit će gospićko-senjski biskup Zdenko Križić. Festanjuli (svetkovnici) Feste sv. Vlaha 2020. godine su Ivica Đurđević-Tomaš, iz reda pomoraca, i Ivica Vrlić, iz reda obrtničkih zanimanja.

Ivica Lončarica i Pero Butijer novi festanjuli

Na božićnom primanju Dubrovačke biskupije biskup Mate Uzinić javnosti je predstavio dvojicu festanjula (svetkovnika) Feste sv. Vlaha 2019.. Po ustaljenom običaju jedan je iz reda pomoraca, drugi iz reda obrtničkih zanimanja. Izabrani su tajnim glasovanjem dosadašnjih festanjula, a potvrdio ih je dubrovački biskup.

Biskup Uzinić zahvalio svima na suradnji u ostvarenju Božje vizije svijeta

Dubrovačka biskupija, uz svećenike, redovnike, redovnice, suradnike i vjernike, priredila je u utorak, 18. prosinca u nekadašnjem samostanu sv. Klare gdje je smješten Biskupski ordinarijat  u Dubrovniku božićno primanje za predstavnike vjerskog, kulturnog, akademskog i političkog života, kao i za sve ljude dobre volje.  Na božićnom primanju okupljenima se prigodnim riječima obratio dubrovački biskup mons. Mate Uzinić.