Budi dio naše mreže
Izbornik

BK BIH

Svetkovina Rođenja sv. Ivana Krstitelja svečano proslavljena u Podmilačju

Svetkovina Rođenja sv. Ivana Krstitelja, zaštitnika župe i svetišta u Podmilačju kod Jajca u BiH, svečano je proslavljena u četvrtak i petak, 23. i 24. lipnja. Misu bdjenja predvodio je vrhbosanski nadbiskup i metropolit Tomo Vukšić, a središnju misu predslavio je novoizabrani provincijal Franjevačke provincije Svetoga Križa Bosne Srebrene fra Zdravko Dadić.

Regionalna poglavarica sestara Misionarki Ljubavi u pohodu Banjolučkoj biskupiji

Nova regionalna poglavarica Družbe Misionarki Ljubavi za Srednju Europu s. Maria Dominika, u pratnji poglavarice zajednice sestara u Banjoj Luci. s. Marije Angele Majstorović, pohodila je u subotu, 25. lipnja Biskupski ordinarijat u Banjoj Luci. Sestre su primli banjolučki biskup Franjo Komarica i pomoćni biskup Marko Semren.

Vlč. Miroslav Josip Agostini proslavio dijamantnu misu u Novom Selu kod Dervente

Zahvalnim misnim slavljem, uz geslo s njegove Mlade mise „Gospodine, u Tebe se pouzdajem, jer si vjeran i milosrdan“, svoju dijamantnu Misu - 60 godina svećeništva proslavio je u petak, 24. lipnja na svetkovinu Srca Isusova vlč. Miroslav Josip Agostini u svojoj rodnoj i krsnoj župi Srca Isusova u Novom Selu kod Dervente u Bosanskoj Posavini.

Biskup Palić posjetio župnu zajednicu Presvetoga Srca Isusova u Crnču

Mostarsko-duvanjski biskup i trebinjsko-mrkanski apostolski upravitelj Petar Palić posjetio je u četvrtak 23. lipnja Župu Presvetoga Srca Isusova u Crnču. To je prvi posjet jednoga biskupa nakon više od 30 godina toj zajednici, koja do veljače 2022. nije imala zakonitog župnika, prenosi Crkva na kamenu.

Priopćenje s 31. sjednice Stalnoga vijeća BK BiH

Stalno vijeće Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine održalo je svoju 31. sjednicu u srijedu, 22. lipnja 2022. u prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu, izvijestila je Katolička tiskovna agencija.

Ravnatelj Hrvatskoga državnog arhiva u posjetu Mariji Zvijezdi

Na poziv banjolučkog biskupa dr. Franje Komarice u službeni posjet nekadašnjoj slavnoj trapističkoj opatiji Marija Zvijezda, gdje je sada smješten Europski centar za mir i suradnju, došli su ravnatelj Hrvatskoga državnog arhiva iz Zagreba dr. Dinko Čutura i pomoćnik ravnatelja mag. Ladislav Dobrica, latinist i povjesničar.

Blagoslovljen jedinstven spomenik ženama „brižnicama“

U subotu 18. lipnja, u nazočnosti brojnih prijatelja, rodbine i uzvanika na obiteljskom imanju obitelji Petric kod Posušja blagoslovljen je spomenik „brižnicama“ – ženama koje su kroz stoljeća bile nositeljice hrvatskog identiteta i opstanka.

1 2 3 174