Budi dio naše mreže
Izbornik

BK BIH

Generalni tajnik CCEE-a vlč. Martin Michalíček posjetio Sarajevo

Generalni tajnik Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE), slovački svećenik vlč. Martin Michalíček od 23. do 25. studenog 2019. boravio je u Sarajevu gdje mu je domaćin bio generalni tajnik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine mons. Ivo Tomašević. Posjet je organiziran u okviru pripreme za susret Sekcije za međureligijski dijalog.

Kardinal Puljić uputio predsjedniku Albanske BK pismo solidarnosti nakon razornog potresa

Predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski, uputio je predsjedniku Albanske biskupske konferencije mons. Georgu Frendu, nadbiskup tiransko-dračkom, pismo s izrazima bratske blizine nakon što je razorni potres magnitude 6,4 po Richterovoj ljestvici pogodio Albaniju u ranim jutarnjim satima, 26. studenog. Pismo kardinala Puljića prenosimo u cijelosti.

Održan 15. Humanitarni koncert i prodajna izložba za djecu u Stadlerovog dječjeg doma „Egipat“ u Sarajevu

U organizaciji sestara Služavki Malog Isusa Sarajevske provincije Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije, 27. studenoga u Svećeničkom domu Vrhbosanske nadbiskupije i u Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu u Sarajevu održan je Humanitarni koncert pod geslom „Stadler, misionar Bosne“ i prodajna izložba pod motom „Darovana ljubav“. Prikupljena sredstva s prodajne izložbe, koju su pripremile zajednice sestara i Prijatelji Malog Isusa iz raznih mjesta, namijenjena su školovanju djece Stadlerova dječjeg doma „Egipat“ u glavnom gradu BiH u kojem se sestre Služavke Malog Isusa sa suradnicima brinu za djecu bez prikladne roditeljske skrbi.

Zlatna misa fra Tomislava Pervana

Fra Tomislav Pervan. član Hercegovačke franjevačke provincije Uzvišenja BDM, proslavio je 50. obljetnicu svećeništva, zlatnu misu, u rodnoj župi Krista Kralja u Čitluku u nedjelju 24. studenoga, a u Župi sv. Jakova apostola u Međugorje je 22. studenoga priređena je svečana Večer zahvale za zlatomisnika. Tom prigodom je predstavljena i monografija „Fra Tomislav Pervan zlatomisnik“, autora Mate Krajine.

Peti susret studenata i mladih

Peti susret studenata i mladih održan je 21. studenoga u franjevačkom samostanu na Kovačićima u organizaciji Povjerenstva za pastoral zvanja pri Konferenciji viših redovničkih poglavara i poglavarica BiH.

1 2 3 31