Budi dio naše mreže
Izbornik

BK BIH

Predstavljene dvije monografije o župi Vir

Ususret blagdanu svetog Jure u Viru kraj Posušja te proslavi 150. obljetnici osnutka te župe u srijedu 21. travnja misu u sklopu devetnice predvodio je umirovljeni mostarsko-duvanjski biskup Ratko Perić, a potom su predstavljene dvije monografije o župi, izvijestilo je Radio Posušje.

Mozaik Gospe Olovske u Nazaretu

Pod trijemom Bazilike Navještenja u Nazaretu, u aleji od pedesetak mozaika s Gospinim likom iz cijeloga svijeta, postavljen je i mozaik Gospe Olovske, objavljeno je na mrežnoj stranici svetišta Gospe Olovske.

U Mostaru humanitarni turnir za obnovu zagrebačke katedrale

Ravnatelj mostarskog DOMPES-a (Doma kruha i Duha) fra Iko Skoko u izjavi za HKR i IKA-u najavio je stolnoteniski turnir koji će se održati 7. i 8. svibnja u sportskoj dvorani DOMPES-a, a sav prihod bit će uplaćen u Fond za obnovu zagrebačke katedrale.

Poruka kardinala Puljića za Nedjelju Dobrog Pastira

Predsjednik Vijeća za bogoslovna sjemeništa i Vijeća za mala sjemeništa BK BiH kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski i predsjednik BK BiH, uputio je poruku za Nedjelju Dobrog Pastira, 25. travnja, pod naslovom pod naslovom: „Molite dakle gospodara žetve da pošalje radnike u žetvu svoju“ (Mt 9, 38).

Demanti vijesti o navodnom prelasku bratića i sestre kardinala Puljića na islam

U povodu naslova i vijesti na pojedinim portalima "kako su bratić i sestra kardinala Vinka Puljića prešli na islam, a s ciljem istinitog informiranja obavještavamo svekoliku javnost kako je riječ o lažnoj vijesti", priopćio je 18. travnja mr. don Dražen Kustura, predstojnik Ureda za odnose s javnošću i glasnogovornik Vrhbosanske nadbiskupije.

U Bosanskoj Posavini proslavljena Gospa Koraćanska

Zavjetnu misu u čast Gospi Koraćanskoj pod geslom „Majko dobrog savjeta budi nam utjeha i nada“, predvodio je u četvrtak 15. travnja u župi Uznesenja BDM u Koraću u Bosanskoj Posavini domaći sin fra Blažen Lipovac. Suslavio je domaći župnik i derventski dekan fra Ivan Marić, koji je slavlje animirao i pjevanjem.

1 2 3 105