Budi dio naše mreže
Izbornik

BK BIH

Sportski susret FRAMA-e Bosne Srebrene

Pod geslom „Što je od Boga rođeno, pobjeđuje svijet“ (1 Iv 5, 4) održan je u subotu 21. rujna u Visokom XV. sportski susret FRAMA-e Bosne Srebrene. Okupilo se 430 framaša iz 17 bratstava Bosne Srebrene.

Biskup Perić proslavio 50. obljetnicu svećeništva

Mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski Ratko Perić u subotu, 14. rujna proslavio je svoj Zlatni misnički jubilej. Proslava je započela Svečanom akademijom s pozdravnim govorima, izlaganjem biskupa Tome Vukšića o zajedničkom djelu "Ljubav koja ne prestaje" (2019.), tj. o osvrtima na biskupovu knjigu "Nada koja ne postiđuje" (2018.), i zahvalnicom biskupa Perića. Uslijedila je svečana sv. Misa u katedrali Marije Majke Crkve koju je predvodio biskup slavljenik u koncelebraciji s biskupima i svećenicima, a sudjelovali brojni vjernici. Propovijedao je banjolučki biskup Franjo Komarica.

Zavjetna misa na čast Gospe Žalosne u Gornjoj Dubici

U župi Gornja Dubica u nedjelju 15. rujna slavljena je zavjetna misa u čast Mariji od sedam žalosti. Godinama se župljani Gornje Dubice s ostalim vjernicima Podvučjačkog kraja zavjetuju Gospi Žalosnoj u Gornjoj Dubici.

Svečano proslavljena 130. obljetnica posvete sarajevske katedrale

130. obljetnica posvete katedrale Srca Isusova u Sarajevu proslavljena je 15. rujna. Katedrala je posvećena na blagdan Uzvišenja sv. Križa 14. rujna 1889. Misno slavlje predvodio je na hrvatskom jeziku bivši dugogodišnji tajnik sv. Ivana Pavla II. kardinal Stanislaw Dziwisz iz poljskog grada Krakova, nakon što se zajedno sa svojim domaćinom kardinalom Vinkom Puljićem, nadbiskupom metropolitom vrhbosanskim, pomolio pokraj groba graditelja katedrale, sluge Božjeg Josipa Stadlera, prvog vrhbosanskog nadbiskupa koji je sahranjen u dnu prve među stolnim crkvama u Vrhbosanskoj metropoliji.

Svetkovina Imena Marijina u Svilaju

Svetkovina Imena Marijina proslavljena je u četvrtak 12. rujna u istoimenoj župi u Svilaju kod Odžaka u Bosanskoj Posavini. Misno slavlje predvodio je fr. Mato Bošnjak, dominikanac iz Zagreba, sin toga kraja.

1 2 3 26