Budi dio naše mreže
Izbornik

BK BIH

Kardinal Puljić: Neka istinski složna braća grade sretniju budućnost

U novoizgrađenoj župnoj crkvi Imena Marijina na Gromiljaku kod Kiseljaka u središnjoj Bosni u Vrhbosanskoj nadbiskupiji, na Treću korizmenu nedjelju, 24. ožujka, slavljeno je središnje euharistijsko slavlje korizmene akcije Hrvatskog Caritasa „Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini“.

Tiskovna konferencija na završetku 75. redovitog zasjedanja BK BiH

U četvrtak, 21. ožujka u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Mostaru upriličena je konferencija za novinstvo na kraju 75. redovitog zasjedanja članova Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine. Na konferenciji su govorili nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, predsjednik BK BiH, i vojni biskup u BiH mons. Tomo Vukšić, dopredsjednik BK BiH, koji su nakon uvodnog obraćanja bili otvoreni za pitanja novinara.

Priopćenje sa 75. redovitog zasjedanja Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

Biskupi su sa žaljenjem primili na znanje uskraćivanje pristanka dijecezanskog upravitelja biskupije Gurk-Klagenfurt mons. Guggenbergera u Austriji u vezi s Euharistijskim slavljem na Bleiburgu. Podržavajući priopćenje Hrvatske biskupske konferencije u vezi s tim, ističu potrebu da se, na dostojanstven način i uz poštivanje svih zakona države domaćina, nastavi moliti za tisuće nevino stradalih ljudi.

Započelo redovito plenarno zasjedanje BK BiH

Biskupska konferencija Bosne i Hercegovine, 20. ožujka u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Mostaru započela je svoje 75. redovito zasjedanje. Tijekom zasjedanja biskupi će, između ostalog, saslušati izvješća pročelnika Vijeća, Komisija, Tajništva, Katoličke tiskovne agencije Biskupske konferencije BiH te Misijske središnjice i PMD BiH, a razgovarat će i o obiteljskom pastoralu te aktualnim društvenim problemima i izazovima.

Obljetnica uspostave Stolnog kaptola svetog Križa u Sisku

Sedma obljetnica uspostave Stolnog kaptola svetog Križa u Sisku svečano je proslavljena u utorak 19. ožujka, na blagdan sv. Josipa, misnim slavljem koje je u sisačkoj katedrali predvodio prepošt mons. Marko Cvitkušić.

Josipovo u Drvaru u znaku zajedništva s Crkvom u Africi

U Drvaru je na svetkovinu sv. Josipa, 19. ožujka, svečano proslavljen nebeski zaštitnik tamošnje župe. Misno slavlje u privremenom bogoslužnom prostoru župe Drvar predvodio je svećenik Banjolučke biskupije rodom iz livanjske župe Vidoši don Ante Vidović, koji se nalazi u diplomatskoj službi Svete Stolice.

Josipovo u Novoj Topoli

U utorak 19. ožujka u župi Nova Topola svečano je proslavljena svetkovina sv. Josipa, nebeskog zaštitnika župe. Misno slavlje predslavio je vlč. Predrag Ivandić, svećenik Banjolučke biskupije koji obavlja službu odgojitelja u đačkom sjemeništu „Petar Barbarić“ u Travniku.

Započeo Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u BiH

Trinaesti put u nizu, odlukom hrvatskih biskupa, Hrvatski Caritas od 18. do 24. ožujka na poseban način obilježava „Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini“, ove godine pod geslom „Budite složni i živite u miru“ (2 Kor 13, 11).

1 2 3 6