Budi dio naše mreže
Izbornik

BK BIH

Nadbiskup Vukšić predvodio proslavu Fra Lujinog dana u Olovu

U crkvi svetišta Gospe Olovske u prigodi obljetnice smrti fra Luje Zloušića, visočkog profesora i obnovitelja Gospina svetišta u Olovu, u ponedjeljak 26. listopada, vrhbosanski nadbiskup koadjutor i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata Tomo Vukšić predslavio je euharistiju, objavila je Nedjelja.

Mons. Vukšić predvodio hodočašće na 19. Molitveni dan za Domovinu

19. Molitveni dan za Domovinu Vrhbosanske nadbiskupije i 17. hodočašće na Bobovac katolika pripadnika Ministarstva obrane Bosne i Hercegovine, Oružanih snaga BiH i redarstvenih snaga održano je u subotu 24. listopada na ostacima drevnog grada Bobovca, objavila je Nedjelja.

Kardinal Puljić pozvao političare u BiH na iskreni dijalog i dogovor

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić pozvao je u petak 23. listopada u razgovoru za sarajevski "Dnevni avaz" političare u Bosni i Hercegovini da dijalogom i dogovorom nađu rješenje za brojne probleme u toj zemlji, uključujuči izmjene izbornog zakona, prenosi Hina.

Sastanak vojnih kapelana BiH

U vojarni u Livnu, koja je jedna od tri jednonacionalne hrvatske vojarne, u četvrtak 22. listopada, održan je 38. redoviti sastanak vojnih kapelana koji djeluju u dušobrižništvu Vojnog ordinarijata u BiH.

Napretkov i Akademijin kalendar za 2021. godinu

HKD Napredak i Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti u Mostaru tiskali su povijesni kalendar za 2021. posvećen devedeset i trojici (93) hercegovačkih franjevačkih uznika – zatvorenika između 1945. i 1986. – s uzništvom biskupijskih svećenika, redovnica, uzornih katolika i prepoznatljivih Hrvata u Hercegovini kojima su mrzitelji katoličke vjere uništavali mladost.

Održana sjednica Vijeća za liturgiju BK BiH

U prostorijama Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine u Sarajevu u četvrtak 22. listopada održana je sjednica Vijeća za liturgiju BK BiH pod predsjedanjem predsjednika toga Vijeća banjolučkog biskupa Franje Komarice, izvijestila je KTA BK BiH.

1 2 3 77