Budi dio naše mreže
Izbornik

BK BIH

Papa Franjo čestitao imendan kardinalu Puljiću

U povodu spomendana sv. Vinka, đakona i mučenika, koji se liturgijski slavi 22. siječnja, papa Franjo je preko Državnog tajništva Svete Stolice uputio imendansku čestitku vrhbosanskom nadbiskupu kardinalu Vinku Puljiću.

Nuncij Pezzuto predvodio Ekumensko bogoslužje Riječi u sarajevskoj katedrali

U skladu s višegodišnjom tradicijom, prvog dana Molitvene osmine u subotu, 18. siječnja u katedrali Srca Isusova u Sarajevu upriličeno je Ekumensko bogoslužje Riječi koje je, pod geslom „Iskazivahu nam nesvakidašnje čovjekoljublje“ (Dj 28, 2), predvodio apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini mons. Luigi Pezzuto zajedno s dopredsjednikom Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine mons. Tomom Vukšićem, vojnim biskupom u BiH. Prigodnu propovijed uputio je metropolit dabrobosanski gospodin Hrizostom.

Proslava blagdana sv. Antuna u Sijekovcu

Blagdan sv. Antuna, pustinjaka, drugotnog nebeskog zaštitnika svoje župe proslavili su u petak 17. siječnja vjernici župe sv. Antuna Padovanskog u Sijekovcu – Gornja Močila u Bosanskoj Posavini.

Zavjetna misa u Koraću

Unatoč nepovoljnim vremenskim uvjetima osamdesetak Koraćana sudjelovalo je u srijedu 15. siječnja na zavjetnoj misi Gospi, na koju dolaze već treću godinu svakoga 15. u mjesecu.

Caritas Mostar dobio sanitetsko vozilo za kućnu skrb

Predsjedniku Caritasa biskupija Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkan mons. Ratku Periću u utorak 14. siječnja ispred Biskupskog ordinarijata u Mostaru vlasnik salona vozila MRM Ljubuški-Mostar Miroslav Rupčić predao je ključeve darovanog sanitetskog vozila, te će Caritas ponovno početi s pružanjem usluga kućne skrbi na području Hercegovine.

Misa zadušnica za fra Grgu Vilića

Povodom jedanaeste obljetnice smrti pok. fra Grge Vilića, svećenika franjevačke provincije Bosne Srebrene, u nedjelju 12. siječnja slavljena je misa zadušnica u franjevačkoj crkvi Sv. Marka na Plehanu u Bosanskoj Posavini.

Duhovna obnova za dužnosnike Karlovačke županije

Od 9. do 11. siječnja u karmelu sv. Ilije na Buškom jezeru održana je tradicionalna zimska duhovna obnova za više od 40 dužnosnika Karlovačke županije na čelu s karlovačkim županom Damirom Jelićem i karlovačkim gradonačelnikom Damirom Mandićem.

1 2 3 35