Budi dio naše mreže
Izbornik

BK BIH

Posljednja večer Mladifesta u Međugorju

Petoga dana 31. međunarodnoga molitvenog festivala mladih u Međugorju središnje večernje misno slavlje predslavio je 5. kolovoza vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić.

Ljetni kamp mira "Friedensgrund BiH" 2020.

U prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih "Ivan Pavao II." u Sarajevu te na različitim lokacijama u Sarajevu i Mostaru od 29. srpnja do 4. kolovoza održan je ljetni kamp mira Friedensgrund BiH, objavio je portal Katoličkog tjednika Nedjelja.

Treći dan 31. Mladifesta u Međugorju

Treći dan Festivala mladih u Međugorju počeo je svjedočanstvom p. Johannesa Rothärmela, a potom je katehezu mladima održao apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje nadbiskup Henryk Hoser. Središnje večernje misno slavlje predslavio je sarajevski nadbiskup koadjutor i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH Tomo Vukšić.

Proslava Gospe od Anđela u Gornjoj Tramošnici

Vjernici Župe Gospe od Anđela u Gornjoj Tramošnici u BiH proslavili su 2. kolovoza svetkovinu svoje nebeske zaštitnice. Središnje misno slavlje predvodio je banjalučki pomoćni biskup Marko Semren uz koncelebraciju petnaestak svećenika Šamačkog, Doborskog i Dubravskog dekanata, objavio je portal Katoličkog tjednika Nedjelja.

Razgovor s biskupom Perićem: Duboko sam zahvalan Bogu

U mjesečniku hercegovačkih biskupija Crkva na kamenu s apostolskim upraviteljem Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije Ratkom Perićem razgovarao je dr. don Božo Goluža. Prenosimo dijelove toga razgovora.

Obljetnica mučeništva don Jurja Gospodnetića

U župnoj crkvi Sv. Ilije proroka u Bosanskom Grahovu 1. kolovoza komemorirana je 79. obljetnica mučeničke smrti grahovskog župnika don Jurja Gospodnetića i stradanja više od 200 grahovskih Hrvata katolika u II. svjetskom ratu i poraću.

Propovijed nadbiskupa Vukšića na svetkovinu sv. Ignacija u Sarajevu

Župa svetog Ignacija Loyolskog u sarajevskom naselju Grbavica proslavila je u petak, 31. srpnja, svetkovinu svojeg zaštitnika i utemeljitelja Družbe Isusove. Svečanu koncelebriranu misu predslavio je nadbiskup koadjutor vrhbosanski Tomo Vukšić, čiju propovijed donosimo u cijelosti.

Ljetni izlet redakcije Katoličkog tjednika u Ramu

Članovi redakcije Katoličkog tjednika iz Sarajeva u utorak 28. srpnja boravili su na ljetnom izletu u Ramu. Redakciju su ugostili Zoran Stojanović i vlč. Branko Jurić, objavio je portal Katoličkog tjednika Nedjelja.

1 2 3 64