Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Komarica boravio u EU kod raseljenih katolika i prijatelja Banjolučke biskupije

Banja Luka (IKA)

Banjolučki biskup mons. Franjo Komarica boravio je od 26. do 31. prosinca 2021. u dvije države članice Europske unije gdje se susreo s vjernicama svoje biskupije i iz drugih biskupija BiH i Hrvatske, javili su u nedjelju 2. siječnja iz Banjolučke biskupije.

S njima je na četiri mjesta slavio svete mise i razgovarao o njihovim životnim problemima u tuđini, a i o stanju katolika i drugih – na području Banjolučke biskupije i cijele Bosne i Hercegovine.

Imao je mogućnost susresti se i s nekoliko članova Kuratorija (Utemeljiteljskog odbora) Europskog centra za mir i suradnju u Kući susreta Marija Zvijezda u Banjoj Luci. Informirao ih je o aktualnoj situaciji i neposrednim planovima, te im zahvalio za dosadašnju dragocjenu podršku. Također je imao susrete i vodio razgovore s nekoliko političara i ministara. Oni su pokazali zanimanje za biskupove napore i planove, koje on zajedno sa svojim suradnicima provodi  u svojoj biskupiji i nastoji ih pospješiti u korist općeg dobra. Neki od njih su biskupu obećali da će uskoro pohoditi Banjolučku biskupiju kako bi mogli pružiti i konkretnu pomoć.

Biskup Komarica im je zahvalio na njihovoj iskazanoj solidarnosti, izvijestili su u nedjelju 2. siječnja iz Banjolučke biskupije.