Budi dio naše mreže
Izbornik

Udruga Prsten u suradnji s Caritasom pomaže najpotrebnije

Mostar (IKA/KTA)

Na samom početku došašća članice Udruge Prsten-Ogranak Kluba žena iz HNŽ izrazile su želju i namjeru da sudjeluju u tradicionalnoj Caritasovoj adventskoj akciji „Paket ljubavi“ i na taj način pomognu potrebne kojima je akcija i namijenjena.

Svoju želju su i ostvarile i provele u djelo kada su u prva dva tjedna došašća među svojim članicama dobrovoljnim novčanim prilozima prikupile iznos od 2200 KM (8.451,25 kn). Taj svoj prilog, zajedno s naljepnicama i čestitkama Udruge Prsten, predale su ravnatelju Caritasa Mostar don Željku Majiću. Od prikupljenog novca kupljene su osnovne živežne namirnice od kojih će se praviti paketi i dijeliti Caritasovim korisnicima, uglavnom starim i usamljenim osobama o kojima se skrbi kroz Caritasov projekt Kućne njege. U samom projektu Kućne njege aktivna su tri tima sa sjedištima u Mostaru, Čapljini i Širokom Brijegu. Na svojim popisima imaju 250 adresa korisnika koje redovito obilaze, ovisno o težini situacije u kojoj se osobe nalaze. Don Željko je zahvalio članicama Prstena na njihovu angažmanu i konkretnom zauzimanju za najpotrebnije.

Nije prvi put da članice Udruge Prsten surađuju s Caritasom. Još na početku svoga djelovanja u ljeto 2020. godine članice Udruge su pokrenule akciju prikupljanja pomoći za potrebne o kojima skrbi mostarski Caritas. Ta se suradnja nastavila i kroz ovogodišnje došašće, vjeruju da će i ubuduće Caritas Mostar i Udruga Prsten biti povezani u činjenju dobra.

Caritas Mostar zahvaljuje članicama Udruge Prsten što su svoj duh, svoje srce i ruke ispunile ljubavlju i pomogle da radost dođe u mnoge domove i srca potrebnih.