Budi dio naše mreže
Izbornik

XX. sjednica Središnje uprave HKD „Napredak“

Sarajevo (IKA)

U Napretkovom klubu „Lira" u Sarajevu u srijedu 19. lipnja održana je XX. sjednica Središnje uprave Hrvatskoga kulturnog društva „Napredak" na kojoj se razgovaralo o predstojećoj Izbornoj skupštini Društva.

Pod predsjedanjem predsjednika „Napretka“ mons. dr. Franje Topića, na sjednici je sudjelovalo 17 članova Uprave i drugih Napretkovih tijela. Nakon uvodnih riječi te usvajanja dnevnoga reda i zapisnika, pristupilo se razmatranju programu 66. glavne izborne skupštine koja će biti održana 6. srpnja u Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu u Sarajevu, prenosi portal nedjelja.ba.

Budući je prof. dr. Topić najavio da se neće ponovno kandidirati za predsjednika „Napretka“, članovi Središnje uprave razgovarali su o predloženim kandidatima. Spomenuto je da će dugogodišnji predsjednik Topić ostati aktivan u Društvu kao član Središnje uprave koja će biti smanjena u odnosu na dosadašnje sazive. Također, najavljeno je da će misu u sklopu skupštine predvoditi jeruzalemski patrijarh Fuad Twal.

Nakon sjednice koja je bila posljednja u ovom sastavu Središnje uprave, napretkovci su druženje nastavili večerom u restoranu Lovac.