Budi dio naše mreže
Izbornik

Havajski biskup Silva: Vjera daje snagu u obnovi nakon požara

Honolulu (IKA)

Biskup havajske biskupije Honolulu mons. Clarence Richard (Larry) Silva ohrabrio je katolike na Havajima u vjeri nakon katastrofalnog požara na otoku Mauiju, objavila je u nedjelju 13. kolovoza KNA.

„U vremenima poput ovih, naša ljubav, naša vjera i naše suosjećanje mogu činiti neizmjernu razliku“, piše u poruci biskupa Silve. S Božjom pomoću, moguće je obnoviti razrušene domove i stvoriti nove životne temelje, dodao je.

Mons. Silva rekao je da moli za žrtve i njihove bližnje. Istodobno je pozvao sve vjernike u biskupiji da pomognu ljudima koji su se zbog požara našli u nevolji.

„Ovo je prilika za nas da pokažemo našu solidarnost kao katolička vjerska zajednica i da pomognemo onima koji su mnogo toga izgubili“, poručio je biskup Honolulua, istaknuvši i važnost molitve.

Na kraju poruke mons. Silva poželio je da uz Božji blagoslov njihovi „napori donesu utjehu i nadu onima kojima je to potrebno“. „Maria Lanakila (Gospo od Pobjede), moli za nas!“, zaključio je biskup utječući se Blaženoj Djevici Mariji čija je crkva u Lahaini, kao što se vidi na objavljenim snimkama, preživjela požar.

Biskupija Honolulu obuhvaća cijelo Havajsko otočje. Od oko 1.4 milijuna žitelja Havaja, prema službenim podatcima oko deset posto je katolika.

Mjesne vlasti su u nedjelju objavile da je u vatrenoj stihiji poginulo 93 ljudi, a strahuje se da bi broj žrtava mogao rasti, prenosi HINA. Vatrogasci još uvijek gase požarišta, a najveću štetu pretrpio je grad Lahaina.