Budi dio naše mreže
Izbornik

HKM Beč: Održana adventska duhovna obnova

Beč (IKA)

Adventsku duhovnu obnovu u Hrvatskoj katoličkoj misiji Beč predvodio je u subotu 16. prosinca fra Ivan Ivanković, član Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda koji se trenutno nalazi u Rimu na doktorskom studiju kanonskog prava, izvijestili su iz HKM Beč. 

Duhovna obnova započela je katehezom u kojoj fra Ivan govorio o služenju. Istaknuo je da u zajednici u kojoj postoji želja za služenjem sve različitosti prestaju biti razlogom za ogovaranje, osuđivanje, proklinjanje ili samo opravdanje, već nasuprot tome, različitosti postaju razlogom za radost.

Služiti znači međusobno slušati jedni druge, zatim pomagati jedni drugima te nositi bremena jedni drugih. Podnositi tuđi grijeh bez osude, služiti kroz praštanje – to je milost za kršćanina, rekao je, između ostaloga, predvoditelj. Nakon kateheze slavljena je misa i održano je euharistijsko klanjanje koje je vodio fra Ivan.

Tijekom došašća u Hrvatskoj katoličkoj misiji Beč slavile su se mise zornice uz svakodnevne poruke koje je osmislila Franjevačka mladež s duhovnim asistentom fra Darkom Grmačom. Također, održana su zajednička druženja iza misa, humanitarne akcije, igrokaz i dolazak sv. Nikole te koncert zbora mladih HKM Beč. Uz to, franjevci su tijekom došašća bili dostupni za ispovijed, izvijestili su iz HKM Beč.