Budi dio naše mreže
Izbornik

Mađarska biskupska konferencija odsad i na TikToku

Budimpešta (IKA)

Mađarski biskupi proširili su svoju prisutnost na platformama društvenih mreža, a od sada su prisutni i na Instagramu i TikToku, priopćila je Mađarska biskupska konferencija, a izvještava Vatican News

Već postoji niz Instagram i TikTok stranica crkvenih institucija ili organizacija, priopćila je Biskupska konferencija u Budimpešti. Početkom adventa pokrenuta je također središnja Instagram i TikTok stranica Katoličke Crkve u Mađarskoj.

„Na našim platformama posjetitelji će pronaći vijesti, događaje i najave naše Crkve na mađarskom jeziku, a također ćemo naviještati Evanđelje s duhovnim savjetima našim čitateljima i gledateljima”, poručili su biskupi. Kanali se mogu pronaći na sljedećim poveznicama: Instagram i TikTok.

TikTok je video portal za glazbene spotove i druge kratke video isječke koji također nudi funkcije društvenih mreža. Njime upravlja kineska tvrtka ByteDance. Instagram je također društvena mreža usmjerena na dijeljenje videa i fotografija, a njime upravlja američka tvrtka Meta Platforms. Srž ponude je mješavina mikrobloga i audiovizualne platforme. Korisnici svojim fotografijama i videozapisima mogu također uređivati i dodavati filtere, prenosi Vatican News.