Budi dio naše mreže
Izbornik

Molitva njemačkih biskupa za nastradale u Trieru

Trier (IKA)

Njemački biskupi izrazili su potresenost i pozvali na molitvu zbog nesreće koja se dogodila u Trieru 1. prosinca, u kojoj je čovjek u alkoholiziranom stanju, u pješačkoj zoni autom naletio na mnoštvo ljudi, objavio je Vatican News.

Poginulo je pet osoba, među kojima i devetomjesečna beba, a ozlijeđeno je najmanje 15 osoba.

„Veoma sam potresen zbog toga što se dogodilo u Trieru, i posebno mislim na rodbinu. Molim za njih, za ranjene i preminule. To je iznenada donijelo tamu u došašće“, napisao je nakon toga nemilog događaja, na Twitter računu Njemačke biskupske konferencije njezin predsjednik biskup Limburga Georg Bätzing.

Biskup Triera Stephan Ackermann također je, na mrežnoj stranici biskupije, izrazio nutarnju potresenost zbog toga smrtonosnog naleta koji se dogodio praktički na pragu njegove kuće. Biskup je sve pozvao na ekumensko večernje molitveno bdjenje za preminule, ranjene i njihove obitelji, za djelatnike hitne službe, spasioce i sve one koji su pogođeni tim činom. Mjesne su se crkve zvoneći ujedinile u toj molitvi, te su bile otvorene za osobnu molitvu vjernika.

Vozač automobila kojega je uhitila policija bit će podvrgnut psihijatrijskom pregledu. Prema izjavama mjesnog tužiteljstva, nije djelovao iz političkih ili terorističkih razloga, objavio je Vatican News.