Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: njemacka-biskupska-konferecija

Njemačka: Područne sjednice hrvatskih pastoralnih djelatnika s delegatom

Prve područne sjednice u 2022. godini hrvatskih pastoralnih djelatnika, koji djeluju u hrvatskim katoličkim misijama i zajednicama u Njemačkoj, na čelu s delegatom za hrvatsku pastvu u Njemačkoj vlč. Ivicom Komadinom, održane su od ponedjeljka 14. do petka 18. veljače u više gradova i mjesta Njemačkoj.

Sinodalni put u Njemačkoj izglasao prve tri reformske rezolucije

Treće plenarno zasjedanje Sinodalnog puta Katoličke Crkve u Njemačkoj održano je od 3. do 5. veljače u Frankfurtu, a zaključeno je s nekoliko reformskih odluka koje su dobile znatno više od dvotrećinske većine glasova biskupa i drugih sudionika. Nuncij u Njemačkoj nadbiskup Nikola Eterović, je u prigodnom govoru pozvao okupljene da zadrže jedinstvo s općom Crkvom, prenio je Vatican News.

Produljen Sinodalni put u Njemačkoj

Njemačka biskupska konferencija i Središnji odbor njemačkih katolika (ZdK) objavili su da će, osim četiri predviđena opća zasjedanja Sinodalnog puta, u proljeće 2023. godine biti održano još i dodatno peto, prenio je Vatican News.

Molitva njemačkih biskupa za nastradale u Trieru

Njemački biskupi izrazili su potresenost i pozvali na molitvu zbog nesreće koja se dogodila u Trieru 1. prosinca, u kojoj je čovjek u alkoholiziranom stanju, u pješačkoj zoni autom naletio na mnoštvo ljudi, objavio je Vatican News.