Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: njemacka-biskupska-konferecija

Njemački biskupi razgovarali s papom Franjom

Papa Franjo je u četvrtak 17. studenoga 2022. tijekom posjeta „ad limina apostolorum“ razgovarao s biskupima Njemačke biskupske konferencije (DBK), izvijestili su Vatican News i Katholische Nachrichten-Agentur (KNA).

Ponovno pokrenut mrežni portal „weltkirche.de”

Njemačka biskupska konferencija promovirala je vlastitu aplikaciju i obnovljenu mrežnu stranicu „weltkirche.de” na kojoj se mogu pronaći aktualne vijesti i pozadinske informacije o misijama, razvoju, miru i okolišu, objavio je Vatican News.

Njemačka: Područne sjednice hrvatskih pastoralnih djelatnika s delegatom

Prve područne sjednice u 2022. godini hrvatskih pastoralnih djelatnika, koji djeluju u hrvatskim katoličkim misijama i zajednicama u Njemačkoj, na čelu s delegatom za hrvatsku pastvu u Njemačkoj vlč. Ivicom Komadinom, održane su od ponedjeljka 14. do petka 18. veljače u više gradova i mjesta Njemačkoj.

Sinodalni put u Njemačkoj izglasao prve tri reformske rezolucije

Treće plenarno zasjedanje Sinodalnog puta Katoličke Crkve u Njemačkoj održano je od 3. do 5. veljače u Frankfurtu, a zaključeno je s nekoliko reformskih odluka koje su dobile znatno više od dvotrećinske većine glasova biskupa i drugih sudionika. Nuncij u Njemačkoj nadbiskup Nikola Eterović, je u prigodnom govoru pozvao okupljene da zadrže jedinstvo s općom Crkvom, prenio je Vatican News.

1 2