Budi dio naše mreže
Izbornik

Ponovno pokrenut mrežni portal „weltkirche.de”

Zagreb (IKA)

Njemačka biskupska konferencija promovirala je vlastitu aplikaciju i obnovljenu mrežnu stranicu „weltkirche.de” na kojoj se mogu pronaći aktualne vijesti i pozadinske informacije o misijama, razvoju, miru i okolišu, objavio je Vatican News.

Predsjednik povjerenstva Njemačke biskupske konferencije za opću Crkvu augsburški biskup Bertram Meier pozdravio je ponovno pokrenutu mrežnu stranicu o općoj Crkvi. Istaknuo je da portal može „pomoći da razmišljamo izvan okvira i vidimo sebe kao globalnu zajednicu vjernika“.

Portal postoji od 2012. i osim izvještaja o radu u biskupijama, humanitarnim i dobrotvornim organizacijama, misionarskim redovničkim zajednicama i udrugama, sadrži i pregled mogućnosti uključivanja u djelovanje opće Crkve.

Mladi korisnici mogu saznati o volonterskom služenju u inozemstvu ili programu na mrežnoj stranici „Missionar/in auf Zeit“ („Privremeni/a misionar/ka“).

Također se može pronaći raznovrsna crkvena i obrazovna ponuda te događanja. Postavljeno je i „Tržište poslova“ („Stellenmarkt“) s popisom ponuda za posao organizacija opće Crkve u Njemačkoj i na globalnom jugu.

Tijekom tehničke obnove mrežna stranica prilagođena je današnjim navikama korisnika. Ažuriran je sadržaj te je dizajnirana tako da bude pristupačna bez zapreka, odnosno da je mogu koristiti i osobe oštećena vida.

Mons. Bertram Meier rekao je da „novodizajnirani internetski portal weltkirche.de poziva sve međunarodne entuzijaste i zainteresirane strane da ga istraže“, prenosi Vatican News.