Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: crkva-u-njemackoj

Kardinal Roche njemačkim biskupima: Laici ne mogu propovijedati niti redovno krstiti

Vatikan ne vidi prostor za propovijedi laika u okviru euharistijskog slavlja niti za dopuštenje laicima da redovno podjeljuju sakrament krsta, naglasio je prefekt Dikasterija za bogoštovlje i disciplinu sakramenata kardinal Arthur Roche u pismu poslanom u srijedu 29. ožujka 2023. predsjedniku Njemačke biskupske konferencije limburškom biskupu Georgu Bätzingu.

Biskup Osnabrücka podnio ostavku

Biskup Osnabrücka u Njemačkoj, 72-godišnji Franz-Josef Bode, podnio je ostavku, a papa Franjo prihvatio je njegovu zamolbu za prestanak službe, objavila je Osnabrüška biskupija u subotu 25. ožujka, prenosi katholisch.de.

Zaključci posljednjeg dana sinodalne skupštine u Frankfurtu

Sinodalna skupština u Frankfurtu, koja je raspravljala od 9. do 11. ožujka, trećeg je i ujedno posljednjeg dana, u subotu 11. ožujka, izglasala dodatne dokumente, izabrala članove Sinodskog odbora i usuglasila temeljne upute za budućnost, izvještava Vatican News.

Četiri članice napustile njemački Sinodski hod

Četiri izaslanice u njemačkom „Sinodskom hodu“ objavile su kako prekidaju suradnju u tom reformskom procesu, proizlazi iz pisma što su ga zajednički objavile u srijedu 22. veljače u listu „Die Welt“, prenosi KNA.

1 2