Budi dio naše mreže
Izbornik

Kardinali Müller i Burke pozvali da njemački biskupi budu osuđeni i uklonjeni iz biskupija

Irondale (IKA)

Njemački kardinal Gerhard Müller i američki kardinal Raymond Burke prekorili su njemačke biskupe nakon donošenja zaključaka Sinodalnog hoda, istaknuvši da trebaju biti sankcionirani. Svoj stav izrazili su 16. ožujka u razgovoru za EWTN, prenosi Nedjelja.

Njemački kardinal Gerhard Müller i američki kardinal Raymond Burke prekorili su njemačke biskupe, istaknuvši da trebaju biti sankcionirani.

„Mora se održati suđenje i oni moraju biti osuđeni i moraju biti udaljeni iz svojih ureda ako se sami ne obrate i ne prihvate katolički nauk“, rekao je kardinal Müller.

„Vrlo je žalosno da je većina biskupa izričito glasovala protiv objavljenog nauka, i objavljene vjere Katoličke Crkve i cjelokupnog našeg kršćanskog mišljenja, protiv Biblije, Božje riječi u Svetom pismu i u apostolskoj tradiciji i u definiranom nauku Katoličke Crkve“, dodao je.

Nekadašnji pročelnik Kongregacije za nauk vjere kazao je i da su laici i biskupi koji su podržali rezolucije njemačkog Sinodalnog puta „pod utjecajem ove ‚LGBT‘ i ‚woke‘ ideologije, koja je materijalistička i nihilistička“.

„Apsolutno je bogohulno blagoslivljati te oblike života koji su, prema biblijskom i crkvenom nauku, grijeh jer su svi oblici spolnih odnosa izvan valjanog braka grijeh i ne mogu biti blagoslovljeni“, naglasio je kardinal Müller.

„Ako pogledate, u Bibliji brak je apsolutno samo između muškarca i žene koji su sjedinjeni u ljubavi u tijelu i u duši“, rekao je kardinal, „i da imaju mogućnost postati očevi i majke i tvoriti obitelj“.

Ljudske ideologije koje koriste Crkvu

Kardinal Burke pozvao je Vatikan da sankcionira biskupe koji su glasovali za blagoslov homoseksualnih sjedinjenja.

„Bilo da je riječ o odstupanju, heretičkom učenju i nijekanju jedne od istina vjere, ili o otpadništvu u smislu jednostavnog udaljavanja od Krista i njegova nauka u Crkvi da bi se prihvatio neki drugi oblik vjere, to su zločini“, rekao je kardinal. „Mislim, riječ je o grijesima protiv samoga Krista i to očito najteže prirode. A Zakonik kanonskog prava predviđa odgovarajuće sankcije.“

Nekadašnji prefekt Vrhovnog suda Apostolske signature je upozorio da se Crkvu „koristi“ za promicanje ideološke agende.

„To su ljudski izumi, ljudske ideologije koje se guraju i Crkvu se koristi. A ono što čini jest da pretvara Crkvu u neku vrstu ljudske agencije, gotovo poput vladine agencije kojom se manipulira da potiče određene programe i određeni plan. I zato se moramo probuditi i shvatiti što se događa“, objasnio je američki kardinal.

„Primijetit ćete da u velikom dijelu ovog govora nikada ne čujete ime našeg Gospodina. Nikad se ne govori o tome što nas naš Gospodin Isus Krist uči, što traži od nas. Dakle, ovo je vrlo ozbiljna situacija“, kazao je te odgovorio na Arroyinu sugestiju da se „protivnike ovih ‚reformi‘ često ismijava kao one koji idu protiv pape“.

„Mi smo ti koji volimo Papu i pokušavamo mu pomoći da izvrši svoju misiju, dok ovi ljudi koji jednostavno ignoriraju ono što im Rim govori, što im govori Petrova Stolica, pokazuju da nemaju poštovanja za njega, odnosno da su doista papini neprijatelji. Mislim da je jasno i da svaka razumna osoba to može vidjeti“, rekao je kardinal te objasnio da papa Franjo „ponekad govori stvari koje su vrlo jasne i u skladu s naukom Crkve u vezi s tim stvarima“.

„Ono što agenti ‚revolucije‘ rade jest jednostavno ignoriranje ovih izjava i prihvaćanje drugih izjava u kojima se čini da su njemu naklonjene“, zaključio je kardinal Burke.

Kardinali su svoj izrazili u EWTN-ovoj emisiji Cijeli svijet s Raymondom Arroyom, objavila je CNA, a prenosi Nedjelja.