Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: razgovor

Razgovarali predsjedavajući biskupi Njemačke i Poljske biskupske konferencije

Nakon pisma predsjedavajućeg Njemačke biskupske konferencije (DBK), biskupa Georga Bätzinga, upućenog poljskom nadbiskupu Stanisławu Gądeckom, dvojica predsjednika biskupskih konferencija su „iskreno govorila o iritacijama koje su se pojavile“, rekao je biskup Bätzing Katoličkoj novinskoj agenciji (KNA) u Bonnu u utorak, 28. studenog 2023., izvijestio je Vatican News.

Nadbiskup Gallagher telefonski razgovarao s iranskim ministrom vanjskih poslova

Tajnik Svete Stolice za odnose s državama i međunarodnim organizacijama nadbiskup Paul Richard Gallagher je u ponedjeljak 30. listopada telefonski razgovarao s ministrom vanjskih poslova Irana Hosseinom Amir-Abdollahianom o potrebi izbjegavanja daljnje eskalacije na Bliskom istoku, izvijestio je Tiskovni ured Svete Stolice, a prenosi Vatican News.

Intervju kardinala Josipa Bozanića za Glas Koncila

Povodom 25. obljetnice beatifikacija Alojzija Stepinca katolički tjednik Glas Koncila je u broju priređenom za nedjelju 1. listopada 2023. objavio razgovor s umirovljenim zagrebačkim nadbiskupom kardinalom Josipom Bozanićem koji donosimo u cijelosti.

Razgovor pape Franje sa studentima u Aziji

U okviru inicijative koju promiču Papinsko povjerenstvo za Latinsku Ameriku i Sveučilište Loyola u Chicagu papa Franjo će se 26. rujna poslijepodne susresti online sa studentima iz raznih južnih područja azijskoga kontinenta. Bit će to treći takav susret, nakon onih s mladima s američkoga kontinenta i iz Afrike, prenosi Vatican News.

1 2 3 20