Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: razgovor

Papa Franjo: Žrtva je izraz koji povezuje sport i religiju

Poglavar Katoličke Crkve papa Franjo dao je veliki novogodišnji intervju "La Gazzetti dello Sport" u kojem je odgovorio na tridesetak pitanja, govorivši o ljubavi prema sportu, predanosti, olimpijskim igrama, sportašima s invaliditetom, dopingu, Maradoni..., prenosi Hina u subotu 3. siječnja.

Kršćanima stil života treba biti caritas

Ravnatelj Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije, dr. Drago Tukara čestitao je 14. prosinca dobitniku Državne nagrade za humanitarni rad u 2020. godini, Milanu Stjepanoviću, voditelju Caritasa Župe Rođenja sv. Ivana Krstitelja u Ivankovu, na najvećem priznanju koje Republika Hrvatska dodjeljuje pojedincima i zajednicama za iznimna postignuća i humanitarni doprinos društvu. Donosimo tekst čestitke, predstavljamo rad Kućnoga hospicija te nagrađenoga Milana Stjepanovića.

RAZGOVOR Mons. Želimir Puljić, predsjednik HBK: Koronavirus nije Božja kazna, već kušnja da budemo bolji vjernici

Zadarski nadbiskup i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije (HBK) mons. Želimir Puljić, u petak 27. studenoga, govorio je za Hrvatski katolički radio (HKR) odnosno Hrvatsku katoličku mrežu (HKM) i Laudato TV o novim epidemiološkim mjerama tijekom Došašća, a koje je donijela Vlada Republike Hrvatske i Nacionalni stožer civilne zaštite Republike Hrvatske. Podsjetimo, prema tim mjerama na misnom slavlju u zatvorenom prostoru, bez obzira na veličinu crkve, moći će sudjelovati najviše 25 vjernika.

Krunoslav Capak za Novu TV: Stožer je protiv zatvaranja škola

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak rekao je u nedjelju 22. studenoga za Dnevnik Nove TV da je, unatoč strožim mjerama, Nacionalni stožer civilne zaštite protiv zatvaranja škola osim ako za to ne postoji prijeka potreba, prenosi Hina.

RAZGOVOR Želimir Puljić, predsjednik Hrvatske biskupske konferencije: Žrtve u Vukovaru i Škabrnji predstavnice su svih žrtava

Mjesec studeni u Hrvatskoj osobito je bremenit spomenom najvećega ratnog stradanja hrvatskoga naroda u našoj nedavnoj prošlosti, a ujedno je i zalog stvaranja slobode hrvatske države. Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije, zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić, u razgovoru za IKA-u iznosi zašto je važno i državnim praznikom 18. studenoga obilježavati Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata.

FELJTON - PAPA PIO XII. I VATIKANSKI APOSTOLSKI ARHIV (5/6) - biskup Mile Bogović: „Osporavatelji pape Pija XII. i kardinala Stepinca dolaze iz sličnih krugova“

Među crkvenim povjesničarima i teolozima uloga pape Pija XII. uvijek je izazivala uvažavanje i poštovanje. Nikad se nije poigravao riječima i uzrečicama. Kada je on nešto rekao ili napisao, nije tu bilo nedorečenosti i dvoznačnosti, mogao si njegove riječi uklesati u kamen. Bilo je to vrijeme kada se takvim stavom stjecao autoritet u društvu: ozbiljnošću, jasnoćom i smislenošću. Takav je Pio XII. bio u vrijeme mira, ali i u vrijeme rata, kazao je, među ostalim, umirovljeni gospićko-senjski biskup mons. dr. sc. Mile Bogović.

1 2 3