Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: njemacki-biskupi

Njemački biskupi traže što skorije donošenje zakona o prevenciju samoubojstva

Tri godine nakon presude njemačkog Ustavnog suda o "pravu na pomoć pri samoubojstvu", njemački biskupi ponovno su zatražili jaču prevenciju samoubojstva, rekao je predsjednik Njemačke biskupske konferencije limburški biskup Georg Bätzing u četvrtak, 28. rujna na kraju redovnog jesenskog zasjedanja, objavila je KNA.

Zaključci posljednjeg dana sinodalne skupštine u Frankfurtu

Sinodalna skupština u Frankfurtu, koja je raspravljala od 9. do 11. ožujka, trećeg je i ujedno posljednjeg dana, u subotu 11. ožujka, izglasala dodatne dokumente, izabrala članove Sinodskog odbora i usuglasila temeljne upute za budućnost, izvještava Vatican News.

Njemački biskupi podupiru sankcije protiv Rusije

Njemački biskupi i dalje podupiru sankcije protiv Rusije, a svoje sugrađane pozivaju da solidarno snose njihove posljedice te da ciljano omogućuju pomoć ljudima u nevolji, objavila je KNA.

Njemački biskupi s voditeljima dikasterija razgovarali o Sinodalnom putu

Međudikasterijski susret na kojemu su sudjelovali voditelji nekih dikasterija Rimske kurije i 62 biskupa Katoličke Crkve u Njemačkoj, nazočni u Rimu u pohodu ad limina apostolorum, održan je u petak 18. studenoga na institutu Augustinianum. Razgovarali su o njemačkom Sinodalnom putu i sinodskom hodu sveopće Crkve, izvijestio je Vatican News.

Njemački biskupi izražavaju svoju potporu i blizinu žrtvama nevremena

Posljedice obilnih kiša koje su sa srijede na četvrtak uzrokovale izlijevanje rijeka u zapadnoj Njemačkoj ne jenjavaju, te je stanje u poplavljenim područjima i dalje napeto, broj preminulih, među njima i vatrogasaca, raste, mnogi se vode nestalima, prenosi agencija Kathpress.