Budi dio naše mreže
Izbornik

Njemački biskupi u ožujku opet na razgovorima u Vatikanu

Bonn/Vatikan (IKA)

Izaslanstvo Njemačke biskupske konferencije će 22. ožujka 2024. ponovno posjetiti Vatikan, objavio je u ponedjeljak 26. veljače portal katholisch.de.

Portal se poziva na najavu prefekta Dikasterija za nauk vjere kardinala Victora Manuela Fernandeza, da će susret u ožujku biti prvi u nizu razgovora. Teme razgovora utvrđene su već “u srdačnom susretu koji smo imali u listopadu”, rekao je kardinal Fernandez.

Njemačka biskupska konferencija podsjetila je na izjavu svoga predsjednika biskupa Georga Bätzinga od prošlog četvrtka. On je tada na tiskovnoj konferenciji na kraju proljetnog zasjedanja Biskupske konferencije potvrdio da postoji dogovor o razgovorima s Vatikanom. Iz diskrecijskih razloga nije naveo datum susreta.

Sveta Stolica je u nekoliko navrata kritizirala Sinodalni put u Njemačkoj i pozvala njemačke biskupe na jedinstvo Crkve. Visoki predstavnici Vatikana, među ostalima i kardinal Fernandez, pismima su zatražili od njemačkih biskupa da otkažu glasovanje o statutu Sinodalnog odbora, koje je trebalo biti prošlog tjedna. Na zasjedanju u Augsburgu biskupi su uvažili taj zahtjev.