Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sinodalni-put

Il saluto del cardinale Josip Bozanić ai segretari generali

Il saluto dell'arcivescovo di Zagreb e Vice presidente della Conferenza Episcopale Croata cardinale Josip Bozanić a nome della Conferenza Episcopale Croata, all'Incontro dei segretari generali delle conferenze episcopali d'Europa, 30 giugno 2022, Zagreb.

Papin stav o Sinodalnom putu nije promijenjen

Glasnogovornik Svete Stolice Matteo Bruni na upit agencija Kathpress i KNA odgovorio je 29. ožujka da se stav pape Franje o Sinodalnom putu u Njemačkoj nije promijenio, prenosi Vatican News.

Njemačka: Područne sjednice hrvatskih pastoralnih djelatnika s delegatom

Prve područne sjednice u 2022. godini hrvatskih pastoralnih djelatnika, koji djeluju u hrvatskim katoličkim misijama i zajednicama u Njemačkoj, na čelu s delegatom za hrvatsku pastvu u Njemačkoj vlč. Ivicom Komadinom, održane su od ponedjeljka 14. do petka 18. veljače u više gradova i mjesta Njemačkoj.

Sinodalni put u Njemačkoj izglasao prve tri reformske rezolucije

Treće plenarno zasjedanje Sinodalnog puta Katoličke Crkve u Njemačkoj održano je od 3. do 5. veljače u Frankfurtu, a zaključeno je s nekoliko reformskih odluka koje su dobile znatno više od dvotrećinske većine glasova biskupa i drugih sudionika. Nuncij u Njemačkoj nadbiskup Nikola Eterović, je u prigodnom govoru pozvao okupljene da zadrže jedinstvo s općom Crkvom, prenio je Vatican News.

Produljen Sinodalni put u Njemačkoj

Njemačka biskupska konferencija i Središnji odbor njemačkih katolika (ZdK) objavili su da će, osim četiri predviđena opća zasjedanja Sinodalnog puta, u proljeće 2023. godine biti održano još i dodatno peto, prenio je Vatican News.

1 2