Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sinodalni-put

Nuncij Nikola Eterović pozvao njemačke biskupe da promijene perspektivu

Papinski nuncij u Njemačkoj pozvao je biskupe te zemlje na temeljnu promjenu perspektive. Nuncij Nikola Eterović se u ponedjeljak 19. veljače, u pozdravu na početku redovnog proljetnog zasjedanja biskupa u Augsburgu, pozvao na citat pape Franje, da je „važno ne zauzeti zatvoren stav, već 'ići van' širiti i nositi kršćansku poruku u svim područjima“, izvijestila je KNA.

Biskup Georg Bätzing: Biskupsku službu želimo ojačati, ne oslabiti

Predsjednik Njemačke biskupske konferencije limburški biskup Georg Bätzing je u ponedjeljak 19. veljače u Augsburgu komentirao pismo iz Vatikana u kojem je njemačkim biskupima iskazana zabrinutost zbog osnivanja Sinodalnog odbora u Njemačkoj, izvijestio je Vatican News.

Kardinal Kasper ponovno oštro kritizira njemački Sinodalni put

Umirovljeni kardinal kurije Walter Kasper ponovno je oštro kritizirao njemački Sinodalni put te uspostavu "Sinodalnog odbora" i podsjetio kako je taj naum već doživio žestoku kritiku iz Rima, u razgovoru objavljenom u ponedjeljak 8. siječnja 2024. za katoličku mrežnu platformu communio.de.

Biskup Bätzing čestitao novim nadbiskupima u Paderbornu i Bambergu

Papa Franjo imenovao je u subotu 9. prosinca 2023. biskupa Uda Markusa Bentza novim nadbiskupom u Paderbornu, a biskupa Herwiga Gössla novim bamberškim nadbiskupom. Istoga dana čestitku im je uputio predsjednik Njemačke biskupske konferencije (DBK) limburški biskup Georg Bätzing, izvještava Vatican News.

Michał Wilkosz: Postoji interes poljskih katolika za Sinodalni put

Delegat Njemačke biskupske konferencije za pastoral vjernika poljskog govornog područja u Njemačkoj Svećenik Michał Wilkosz, primijetio je interes za njemački sinodski reformski proces među svojim sunarodnjacima, ali u isto vrijeme i poteškoće u njegovu razumijevanju, izvijestili su u četvrtak, 7. prosinca 2023. katholisch.de i Vatican News.

Razgovor Glasa Koncila s fra Antom Vučkovićem

Uskrsni broj Glasa Koncila (14./2023.) donosi razgovor sa splitskim filozofom, teologom i duhovnim pratiteljem prof. dr. fra Antom Vučkovićem pod naslovom „Za susretom s Uskrsnulim nam je žudjeti“.

1 2 3 5