Budi dio naše mreže
Izbornik

Pakistanska „Majka zaboravljenih“ umrla od Covid-19

Karachi (IKA)

S. Ruth Lewis, koja je sav svoj život posvetila djeci s mentalnim i tjelesnim teškoćama, umrla je u Karachiju od Covid-19 u dobi od 77 godina, objavio je Vatican News.

Sestra iz družbe Franjevačkih misionarki Krista Kralja sudjelovala je u veljači 1969. u osnivanju doma Dar ul Sukun za osobe sa mentalnim i tjelesnim teškoćama. Više od 51 godine s. Ruth je bila majka djece koju su napustile njihove obitelji. Pokazala je istu predanost i brigu za 150 osoba koje su našle sklonište u Domu kad je izbila pandemija koronavirusa.

Najmanje 21 dijete iz Doma bilo je pozitivno na Covid-19, ali s. Ruth nije posustajala u brizi za najpotrebitije. I sama se zarazila bolest te je 8. srpnja smještena u bolnicu Aga Khan, gdje je stavljena na respirator. S. Ruth preminula je u bolnici 20. srpnja. Imala je 77 godina.

Zaposlenici Doma Dar ul Sukun, kojim je s. Ruth upravljala od 2000. godine, izrazili su žalost zbog njezine smrti posredstvom društvene mreže Facebook. „Sva naša djeca, redovnice i osoblje su slomljena srca“, poručili su, „jer smo izgubili veliki dio nas. Molim vas molite za djecu kojoj je bila majka, za časne sestre kojima je bila sestra i istinsko nadahnuće kao i za sve osoblje koje je voli i koji će svaki dan nastojati ići njenim stopama“. „Bila je slika ljubavi, brige i istinskog suosjećanja“, dodaje se u poruci.

Kći bivše pakistanske premijerke Benazir Bhutto i bivšeg pakistanskog predsjednika Asifa Ali Zardarika Aseefa Bhutto Zardari izjavila je da je smrću s. Ruth „Pakistan izgubio veliko bogatstvo“ i da će „njezin dugogodišnji predani rad s djecom u Domu Dar ul Sukun ostati u trajnom sjećanju“.

Guverner provincije Sindh, čiji je glavni grad Karachi, nazvao je s. Ruth „istinskim nadahnućem“, „Karachi će se uvijek sjećati njezina nesebičnog služenja za djecu s teškoćama u razvoju i djecu i starije osobe gurnute na rub društva“, rekao je guverner Imran Ismail.