Budi dio naše mreže
Izbornik

Papino pismo solidarnosti građanima Genove

Genova (IKA)

U pismu građanima Genove u povodu prve obljetnice tragedije urušavanja mosta Morandi papa Franjo poručio im je da ih nije zaboravio te i dalje moli za žrtve, njihove obitelji, ranjene i beskućnike.

Pismo je u utorak 13. kolovoza objavio list Il Secolo XIX, prenosi Vatican News. Spomen na 14. kolovoza 2018. kada je poginulo 43 ljudi ne smije se ugasiti, istaknuo je Papa, pozivajući građane Genove da se ne obeshrabre i međusobno se podupiru. I mjesna Crkva i dalje je uz njih. Što je čovjek svjesniji vlastite krhkosti to više otkriva vrijednost ljudskih odnosa koji nas povezuju – u obitelji, zajednici i društvu, istaknuo je Sveti Otac. Pozivajući na molitvu poručio je da Bog uslišuje vapaje i pitanja žrtava, ne riječima već prisutnošću u svom Sinu Isusu Kristu koji nas prati.

Uslijed jakoga nevremena 14. kolovoza prošle godine urušio se veliki dio vijadukta koji su njegovi konstruktori nazvali most Morandi i mnoga su vozila pala u dubinu od 50 metara, pri čemu su poginule 43 osobe, mnogi su teško ranjeni a brojni su stanovnici kuća ispod vijadukta morali preseliti.

Krajem lipnja ove godine u kontroliranoj eksploziji urušeni su posljednji ostaci nadvožnjaka koji će zamijeniti novi po zamisli arhitekta Renza Piana.

Ključne riječi:
genova morandi Papa pismo