Budi dio naše mreže
Izbornik

Papina sućut u povodu smrti predsjednika Ujedinjenih Arapskih Emirata

Vatikan (IKA)

U brzojavu sućuti zbog smrti šeika Khalife Bin Zayed Al Nahyana, koji je preminuo 13. svibnja, papa Franjo se prisjeća njegove predanosti jedinstvu te solidarnosti ljudske obitelji, vrijednostima koje su nadahnule Dokument o ljudskom bratstvu, potpisan u Abu Dhabiju, prenosi Vatican News.

Ožalošćen viješću o smrti šeika Khalife bin Zayed Al Nahyana, predsjednika Ujedinjenih Arapskih Emirata i vladara Abu Dhabija, Sveti Otac u brzojavu sućuti njegovu nasljedniku šeiku Mohammedu bin Zayedu Al Nahyanu pridružuje se narodu Ujedinjenih Arapskih Emirata u žalovanju zbog njegove smrti i odavanju počasti njegovu istaknutom i dalekovidnom vodstvu u službi naroda.

Papa ističe posebnu zahvalnost za brigu koju je šeik Khalifa iskazao Svetoj Stolici i katoličkim zajednicama u Emiratima, kao i za njegovu predanost vrijednostima dijaloga, razumijevanja i solidarnosti među ljudima i vjerskim tradicijama, svečano proglašenima u povijesnom dokumentu iz Abu Dhabija i utjelovljene u nagradi Zayed za ljudsko bratstvo.

Papa se nada da će njegova ostavština nastaviti nadahnjivati napore muškaraca i žena dobre volje diljem svijeta da ustraju u tkanju veza jedinstva i mira među članovima naše jedine ljudske obitelji.

Povjeravajući šeika Khalifu vječnom milosrđu Svevišnjega Boga, papa Franjo također jamči  šeiku Mohammedu bin Zayedu Al Nahyanu svoje molitve dok preuzima odgovornost svoje uzvišene službe. “Na vas, članove vaše obitelji, a posebno na voljene ljude Ujedinjenih Arapskih Emirata, srdačno zazivam obilje božanskih blagoslova”, zaključuje Papa u brzojavu.