Budi dio naše mreže
Izbornik

Premještaji svećenika u hrvatskim župama u Željezanskoj biskupiji

Železno (IKA)

Željezanski biskup Egidije Živković na svetkovinu sv. Petra i Pavla, 29. lipnja, izdat će dekrete u vezi s personalnim promjenama u Željezanskoj biskupiji, koji će stupiti na snagu 31. kolovoza odnosno 1. rujna, objavljeno je u biskupijskom Glasniku. Donosimo promjene koje se tiču svećenika na hrvatskim i dvojezičnim župama.

Josip Banfić sa službe župnika u Pinkovcu i Novoj Gori premješta se u župe Gerersdorf b. G. i Kukmirn.

Štefan Ludwig Jahns, odvjetnik na Biskupijskom dijecezanskom sudu, razrješava se službe župnog moderatora u Stinjakima i Licištrofu, a imenuje se za župnog moderatora u župama Otava, Uzlop i Trajštof.

Thorsten Carić razrješuje se službe župnog moderatora u župama Bizmet (Wiesen) i Sigrob (Sieggraben) i imenuje se za župnika u župama Santalek (Stegersbach), Pukštrof (Bockdorf), Licištorf (Lizelsdorf), Lovrenac (Olbendorf), Fratrovo Selo (Olleresdorf) i Stinjaki.

Zdravko Gašparić razrješava se službe župnog moderatora u župama Gijeca, Nikišdol (Edelstal) i Bijelo Selo i imenuje se za župnog moderatora u župama Pukštrof (Bockdorf), Licištorf (Lizelsdorf), Lovrenac (Olbendorf), Fratrovo Selo (Olleresdorf), Santalek (Stegersbach) i Stinjaki.

Andreas Stipšić razrješava se službe kapelana u župi Jeništrof i imenuje se za kapelana u župama Santalek (Stegersbach), Pukštrof (Bockdorf), Licištorf (Lizelsdorf), Lovrenac (Olbendorf), Fratrovo Selo (Olleresdorf) i Stinjaki.

Roman Frydrich, ravnatelj dušobrižništva u bolnici u Gijeci, dušobrižnik za vjernike slovačkoga jezika u dekanatu Niuzalj, razrješava se službe pomoćnika i imenuje se za župnika u župama Gijeca, Nikišdol i Bijelo Selo.

Stanisław Swieca razrješava se službe župnog moderatora u župama Pukštrof (Bockdorf) i Lovrenac (Olbendorf) i imenuje se za župnog moderatora u župama Gijeca, Nikišdol i Bijelo Selo.

Kurt Aufner razrješava se službe župnog vikara u župama Solunak (Stadtschlaining), Veliki Petarštof (Grosspetersdorf), Jabing, Ketelj (Neumarkt i. T.) i Oberkohlstäten, a imenuje se za župnika u župama Sv. Mihalj (St. Michael i. B.), Nimška Čenča (Deutsch Tschantshendorf), Pinkovac, Nova Gora i Tobaj.

David Andreas Grandić razrješava se službe župnog moderatora u župama Vulkaprodrštof, Otava, Uzlop i Trajštof, a imenuje se za župnog moderatora u župama Pinkovac, Nimška Čenča, Nova Gora, Sv. Mihalj i Tobaj.

Ivan Vukčević bit će zaređen za prezbitera 29. lipnja i imenovan za kapelana u župama Jojz (Jois) i Binta (Winden a. S.) te u mjesnom dušobrižništvu Kaiserrsteinbruch, a bit će mu povjereno i pomaganje u župi Porpuh (Purbach a. N.) te u župama Patipron (Breitebrunn a. N.), Bijelocrikva (Donnerskirchen) i Česno (Schützen am Geb.).

Zoran Nadrčić bit će zaređen za đakona 29. lipnja te će nastaviti pastoralnu praksu u župama Livka (Lokkenhaus), Kogl, Pilištrof (Pigelrsdorf), Piringštof (Piringsdorf) i Dolnji Ramac (Unterrabnitz).