Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zeljezanska-biskupija

Svetkovina Bezgrešnog začeća u Željezanskoj biskupiji

U biskupskoj kapelici Ordinarijata Željezanske biskupije i ove godine sestre Služavke Maloga Isusa proslavile su svetkovinu Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, patron svoje Provincije (Sarajevo) i ujedno obilježile 104. spomendan preminuća utemeljitelja njihove Družbe i prvog vrhbosanskog nadbiskupa sluge Božjega Josipa Stadlera.

Duhovne vježbe hrvatskih svećenika biskupije Željezno

Duhovne vježbe hrvatskih svećenika biskupije Željezno (Eisenstadt) održane su i ove godine od 21. do 24. studenog u organizaciji Hrvatskog vikarijata u zamku Seggau blizu Graza. Petnaest svećenika okupilo se kako bi zajedno s voditeljem, umirovljenim vrhbosanskim nadbiskupom kardinalom Vinkom Puljićem, produbljivali duhovnost i promišljali o svećeničkom pozivu.

Prva kuća iz projekta „Krov za Hrvatsku“ podignuta u Mošćenici

Samo tri mjeseca nakon potpisivanja ugovora o gradnji, prva kuća iz projekta „Krov za Hrvatsku“ podignuta je u Mošćenici. Riječ je o projektu koji je pokrenula Željezanska biskupija i biskup Egidije Živković, a provodi se u suradnji s Udrugom gradišćanskih Hrvata „HRVAT S.A.M.“, Caritasom Sisačke biskupije, Austrijskom biskupijskom konferencijom, zemaljskim vladama svih devet austrijskih pokrajina te Vladom RH.

Premještaji svećenika u hrvatskim župama u Željezanskoj biskupiji

Željezanski biskup Egidije Živković na svetkovinu sv. Petra i Pavla, 29. lipnja, izdat će dekrete u vezi s personalnim promjenama u Željezanskoj biskupiji, koji će stupiti na snagu 31. kolovoza odnosno 1. rujna, objavljeno je u biskupijskom Glasniku. Donosimo promjene koje se tiču svećenika na hrvatskim i dvojezičnim župama.

Željezanska biskupija pokrenula akciju „Krov za Hrvatsku“ za potresom pogođena područja

U emisiji Aktualno HKR-a o humanitarnoj akciji „Krov za Hrvatsku“, koju je pokrenula Željezanska biskupija kako bi pomogla potresom pogođenim obiteljima, u ponedjeljak 26. travnja govorili su delegat Željezanske biskupije za Hrvatsku fra Božidar Blažević, predsjednik udruge Gradišćanskih Hrvata Hrvat S.A.M. u Zagrebu, voditelj projekta izgradnje u Hrvatskoj te vlč. Marko Torbar, župnik župe Pohoda Blažene Djevice Marije, Čučerje.