Budi dio naše mreže
Izbornik

U Srijemskoj Mitrovici otvoren Caritasov Kabinet za kineziterapiju

Srijemska Mitrovica (IKA)

Svečanim činom otvaranja u utorak, 16. srpnja pušten je u aktivni rad Kabinet za kineziterapiju u okviru Caritasovog dnevnog centra za osobe s mentalnim smetnjama i intelektualnim poteškoćama „Sveta Tereza“ u Srijemskoj Mitrovici.

Riječ je o projektu Kretanje je život, kojim se još jednom ostvarila, te produbila suradnja između Caritasa Sveta Anastazije iz Srijemske Mitrovice i srijemskomitrovačke srednje medicinske škole Draginja Nikšić. Bit projekta Kretanje je život je opremanje kabineta za kineziterapiju, čime se želi ostvariti razvoj nove usluge socijalne skrbi Caritasovog Dnevnog centra za osobe sa mentalnim smetnjama i intelektualnim poteškoćama “Sveta Tereza” u Srijemskoj Mitrovici.

Korisnici Caritasovog dnevnog centra i korisnici partnerskih udruženja imaju mogućnost korištenja aparata i opreme za kineziterapiju, rehabilitaciju i masažu, uz asistenciju i pomoć viših razreda srednje medicinske škole, koji se školuju za fizioterapeute. Krajnji cilj je poboljšanje općeg psihofizičkog stanja svakog korisnika.

Vrijednost projekta je oko 10.000,00 €, od čega je 90% donacija Ambasade Republike Poljske, a ostatak je donacija Grada Srijemska Mitrovica. Stoga je Kabinet za kineziterapiju svečano otvorio otpravnik poslova Republike Poljske Andžej Kinđuk. Istaknuo je kako „ovo nije prvi projekt u kojem sudjeluju, te da je veoma zadovoljan onime što ima priliku vidjeti. Osobito mi je drago što se ovakvim projektima pomaže osobama koje su u istinskoj potrebi“, rekao je.
Ispred Grada Srijemska Mitrovica okupljene je pozdravio načelnik za zdravstvenu i socijalnu zaštitu, g. Vojislav Mirnić.

Skup je pozdravio i ravnatelj Biskupijskog Caritasa Srijem, preč. Jozo Duspara. U svom osvrtu istaknuo je kako je kako se jedino dobrim projektima može učiniti puno za maloga čovjeka, Pohvaljujući dosadašnji rad, potaknuo je da ovakvih projekata bude što više.

Svojim pozdravnim riječima, okupljenima su se obratili također direktor Opće bolnice u Srijemskoj Mitrovici, dr. Živko Vrcelj, te u ime Medicinske škole, koja je ujedno i partner na projektu, prof. Gordana Jagnjić.

Nakon otvorenja i pozdravnih riječi, svi okupljeni su imali priliku posjetiti Kabinet za kineziterapiju, vidjeti sve sprave i uređaje, te upoznati se sa mogućnostima koje Kabinet nudi.