Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Hranić krstio peto dijete obitelji Šuran

Vinkovci (IKA)

U Župi Presvetog Srca Isusova u Vinkovcima đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić predvodio je 8. prosinca misno slavlje tijekom kojega je krstio malenu Mihaelu, peto dijete obitelji Šuran.

U koncelebraciji su bili domaći župnik vlč. Ladislav Dort te kancelar Nadbiskupskog ordinarijata vlč. Drago Marković, a slavlju su nazočili i mnogi župljani ove župe.

Na početku misnoga slavlja nadbiskup je pozdravio obitelj Šuran, njihovu rodbinu i kumu novokrštenice. Istaknuo je kako je ovo radostan trenutak ove župne zajednice jer u svoje zajedništvo prima svoju novu članicu, peto dijete svojih roditelja, Damira i Marije Šuran. Nadbiskup je u svojoj propovijedi, pozivajući se na riječi iz evanđelja ‘Glas viče u pustinji: Pripravite put Gospodinu, poravnite mu staze!’, pozvao vjernike u ovome došašću na obraćenje kako bi drugi u njima vidjeli da su zdrava alternativa i da upućuju na neku drugu stvarnost, stvarnost koja nas nadilazi, na Boga.

Zahvalio se roditeljima malene Mihaele na primjeru ljubavi, vjere u Boga i otvorenosti za dar života. Prisjetio se kako se s obitelji Šuran susreo u Aljmašu kada su imali četvero djece i nadbiskup se tada našalio kako će doći krstiti njihovo peto dijete. Naglasio je kako u životu ne ide sve glatko, nailazimo na poteškoće, križeve i izazove, ali otvorenošću Bogu i njegovoj riječi moguće je sve svladati. Poručio je roditeljima malene Mihaele kako povjerenjem u Boga i međusobnim povjerenjem, zajedništvom i ljubavlju, mogu prevladati sve poteškoće. U takvom ozračju njihova djeca osjećati će se sigurno, radosno i zaštićeno, pripremajući se tako za svoj odrasli i bračni život te za izazove života koji ih čekaju. Još jednom zahvalio je bračnom paru Šuran na svjedočanstvu kršćanskoga života kojim pokazuju da nema zdravog društva bez zdrave obitelji i da je obitelj kolijevka i Crkve i društva, naglasivši da bez te i takve obitelji nema budućnosti niti Crkve niti hrvatskoga naroda.