Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Škvorčević posjetio osobe slabijeg imovinskog stanja

Požega (IKA)

Prigodom Svjetskog dana siromaha, u nedjelju 13. studenog, požeški biskup Antun Škvorčević u pratnji tajnika Mateja Silukovića posjetio je nekoliko osoba slabijeg imovinskog stanja u njihovim domovima u Požegi, izvijestila je Požeška biskupija.

Među njima je bila i jedna gospođa kojoj je zbog bolesti amputirana noga. Ona je dočekala biskupa u zahvalnosti jer većinu vremena provodi sama. Ispričala mu je svoju životnu situacija te izrazila zahvalnost svojim bližnjima, osobito susjedima, koji joj svakodnevno dolaze pomoći. Jedan od siromaha je i devedesetdvogodišnji gospodin koji je ostao sam nakon što mu je u listopadu preminula supruga.

Na Svjetski dan siromaha biskup Škvorčević predvodio je slavlje blagoslova nove župne crkve sv. Jurja u Čagliću nedaleko Lipika, izgrađene na mjestu stare crkve, razorene u Domovinskom ratu. Nakon toga u pratnji župnika Roka Ivanovića i tajnika Mateja Silukovića posjetio je obitelj bolesne majke i nezaposlenog sina, koji žive u trošnoj kući bez osnovnih uvjeta, koja je u vlasništvu Republike Hrvatske.

Osobe slabijeg imovinskog stanja koje je biskup posjetio u Požegi izrazile su zahvalnost na svakodnevnim obrocima što im ga dostavljaju volonteri Caritasa Požeške biskupije, a svi su iskazali zahvalnost za biskupov posjet i uručene prigodne pakete s kućanskim potrepštinama i prehrambenim namirnicama te novčani prilog.

Na temelju poticaja koje je papa Franjo dao svojom Porukom pod naslovom „Isus Krist radi vas posta siromašan“, a biskup Škvorčević svojim prigodnim pismom svećenicima prigodom Svjetskog dana siromaha u župama Požeške biskupije, zauzetošću članova župnog pastoralnog vijeća, osobito Odbora za karitativnu djelatnost, organizirani su različiti programi kojima se osobama slabijeg imovinskog stanja nastojalo iskazati pažnju i poštovanje te pružiti pomoć, izvijestila je Požeška biskupija.