Budi dio naše mreže
Izbornik

Bogojavljenski blagoslov Nadbiskupskog doma u Đakovu

Đakovo (IKA/TU)

Prema ustaljenom običaju, na blagdan Bogojavljenja, 6. siječnja, novoblagoslovljenom vodom upriličen je blagoslov Nadbiskupskog doma u Đakovu.

Blagoslovnu molitvu za sve stanovnike Doma te djelatnike koji rade u Središnjim ustanovama Nadbiskupijske kurije predvodio je kancelar Drago Marković.

Uz asistenciju nekolicine đakovačkih bogoslova, u molitvi i radosnom pjevanju božićnih pjesama, najprije je blagoslovljen rezidencijalni dio te prostori Nadbiskupskog ordinarijata u nazočnosti nadbiskupa Đure Hranića, umirovljenoga nadbiskupa Marina Srakića te pomoćnog biskupa Ivana Ćurića, tajnika Domagoja Lackovića te bilježnika Matije Akšamovića, kao i prisutnih sestara sv. Križa koje žive i djeluju u Nadbiskupskom domu.

U drugom dijelu blagoslovne molitve, u nazočnosti djelatnika, blagoslovljen je donji dio Doma sa svim uredskim prostorijama koje obuhvaćaju urede Međubiskupijskoga suda prvog stupnja u Đakovu, Središnjeg ureda Pastoralnog centra, Katehetskog ureda, Tiskovnog ureda, Vjesnika, Ureda za crkvenu glazbu, Ustanove za uzdržavanje klera i drugih crkvenih službenika na čelu s ravnateljem Matom Gašparovićem te ureda Nadbiskupijskog ekonomata i tvrtke „Misnih vina“ na čelu s ekonomom Nedjeljkom Čuturom.

Obred blagoslova završio je u zajedničkim druženjem biskupa i svećenika sa svim djelatnicima Kurije u zajedničkom druženju i objedu u podrumskim prostorijama.