Budi dio naše mreže
Izbornik

Boravak sjemeništaraca Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda u franjevačkom samostanu u Slavonskom Brodu

Slavonski Brod (IKA)

Petorica sjemeništaraca Hrvatske franjevačke provincije Sv. Ćirila i Metoda sa svojim odgojiteljem fra Venancijem Mihaljevićem boravili su od subote 5. do utorka 8. listopada u franjevačkom samostanu u Slavonskom Brodu.

Sjemeništarcima Josipu Luliću, Anđelu Golomeiću, Benjaminu Horvatiću, Šimunu Bendiktu i Lorisu Pilavu kroz četiri dana duhovne vježbe je održao domaći franjevac fra Goran Malenica. On im je kroz sliku i riječ pokušao približiti snagu i ljepotu Riječi Božje i duhovnog poziva.

Sjemeništarci su u nedjelju pod svim misama svjedočili o zajedničkom životu s braćom franjevcima na zagrebačkom Kaptol te o ljepoti duhovnog poziva na koje ih je Gospodin pozvao da ga slijede i služe mu poput sv. Franje. Svjesni koliko im je na tom zahtjevnom putu potrebna podrška i molitva pozvali su vjernike da mole za njih.

Oduševljeni gostoprimstvom braće franjevaca i ljepotama Slavonskog Broda rekli su da su grad i samostan te blizina rijeke Save idealno mjesto gdje su se u sabranosti mogli susresti sa samim sobom, sa Gospodinom te promišljati o svome pozivu.