Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: hrvatska-franjevacka-provincija-sv-cirila-i-metoda

Oblačenje i prvi zavjeti novaka na Trsatu

Uz Svetište Majke Milosti na Trsatu, u odgojnoj kući Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda u petak 26. i subotu 27. kolovoza održano je primanje u postulaturu i novicijat te polaganje jednostavnih redovničkih zavjeta.

Proslavljeni zaštitnici Franjevačke provincije Sv. Ćirila i Metoda

Blagdan sv. Ćirila i Metoda, zaštitnika Franjevačke provincije Sv. Ćirila i Metoda sa sjedištem u Zagrebu, svečano je u utorak, 5. srpnja proslavljen u franjevačkoj crkvi Presvetog Trojstva u Slavonskom Brodu. Večernje misno slavlje predvodio je fra Siniša Pucić, odgojitelj franjevačkih sjemeništaraca.

Ostvarena suradnja dviju hrvatskih franjevačkih provincija

Hrvatska franjevačka provincija (HFP) sv. Ćirila i Metoda objavila je 3. lipnja obavijest o međuprovincijskoj suradnji Franjevačke provincije sv. Jeronima iz Zadra i HFP sv. Ćirila i Metoda iz Zagreba koju prenosimo u cijelosti.

Kanonska vizitacija franjevaca Australiji

Provincijalni ministar Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda fra Milan Krišto ovih dana nalazi se u posjetu braći koja žive i djeluju u Sydneyu u Australiji u sklopu kanonske vizitacije sve braće Provincije.

Susret uprava Provincije sv. Jeronima iz Zadra i Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda iz Zagreba s generalnim ministrom

U Samostanu Navještenja Marijina na Košljunu u četvrtak, 31. ožujka održana je zajednička sjednica provincijskih uprava Franjevačke provincije sv. Jeronima iz Zadra i Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda iz Zagreba pod predsjedanjem generalnog ministra Franjevačkog reda fra Massima Fusarellija na kojoj se raspravljalo o mogućnosti suradnje tih dviju provincija.

Preminuo fra Tomo Rumenjak

Član Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda fra Tomo Rumenjak preminuo je 16. ožujka u Specijalnoj bolnici za kronične bolesti Novi Marof, u 82. godini života, 64. redovništva i 55. svećeništva.

1 2 3 4