Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: hrvatska-franjevacka-provincija-sv-cirila-i-metoda

Kanonska vizitacija franjevaca Australiji

Provincijalni ministar Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda fra Milan Krišto ovih dana nalazi se u posjetu braći koja žive i djeluju u Sydneyu u Australiji u sklopu kanonske vizitacije sve braće Provincije.

Susret uprava Provincije sv. Jeronima iz Zadra i Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda iz Zagreba s generalnim ministrom

U Samostanu Navještenja Marijina na Košljunu u četvrtak, 31. ožujka održana je zajednička sjednica provincijskih uprava Franjevačke provincije sv. Jeronima iz Zadra i Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda iz Zagreba pod predsjedanjem generalnog ministra Franjevačkog reda fra Massima Fusarellija na kojoj se raspravljalo o mogućnosti suradnje tih dviju provincija.

Preminuo fra Tomo Rumenjak

Član Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda fra Tomo Rumenjak preminuo je 16. ožujka u Specijalnoj bolnici za kronične bolesti Novi Marof, u 82. godini života, 64. redovništva i 55. svećeništva.

Kardinal Bozanić primio fra Milana Krištu

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je u ponedjeljak 28. veljače u svome uredu provincijala Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda fra Milana Krištu, OFM, izvijestio je Ured zagrebačkog nadbiskupa.

Ministranti iz Osijeka na ministrantskom kampu u Jastrebarskom

Petorica ministranata Župe Svete obitelji iz Osijeka - Mirko, Marko, Mihael, Fran i Luka boravili su od 21. do 24. veljače u Franjevačkom samostanu u Jastrebarskom, gdje su s ostalim ministrantima iz Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda pobliže upoznali život u samostanu kao i odgovornost službe ministriranja.

U Australiji preminuo fra Klement Vladimir Novak

Fra Klement Vladimir Novak, član Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, dušobrižnik u Hrvatskom katoličkom centru u Summer Hillu u Australiji, blago je u Gospodinu preminuo u nedjelju 20. veljače 2022., u bolnici u (Concordu) Sydneyu, u 79. godini života, 62. redovništva i 54. svećeništva.

1 2 3 4