Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: hrvatska-franjevacka-provincija-sv-cirila-i-metoda

Održana skupština dvaju definitorija u Rovinju

U Samostanu sv. Franje u Rovinju održana je u ponedjeljak 13. i utorak 14. ožujka zajednička sjednica provincijskih uprava Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri i Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda pod predsjedanjem generalnog delegata fra Domagoja Runje, objavljeno je na mrežnoj stranici Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri.

Biskup Košić primio fra Milana Krištu

Sisački biskup Vlado Košić primio je u petak 10. ožujka 2023. u Sisku ministra Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda fra Milana Krištu, OFM, priopćila je Sisačka biskupija.

Oblačenje i prvi zavjeti novaka na Trsatu

Uz Svetište Majke Milosti na Trsatu, u odgojnoj kući Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda u petak 26. i subotu 27. kolovoza održano je primanje u postulaturu i novicijat te polaganje jednostavnih redovničkih zavjeta.

Proslavljeni zaštitnici Franjevačke provincije Sv. Ćirila i Metoda

Blagdan sv. Ćirila i Metoda, zaštitnika Franjevačke provincije Sv. Ćirila i Metoda sa sjedištem u Zagrebu, svečano je u utorak, 5. srpnja proslavljen u franjevačkoj crkvi Presvetog Trojstva u Slavonskom Brodu. Večernje misno slavlje predvodio je fra Siniša Pucić, odgojitelj franjevačkih sjemeništaraca.

1 2 3 5