Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: hrvatska-franjevacka-provincija-sv-cirila-i-metoda

Preminuo fra Bernardin Šulj

Fra Bernardin (Josip) Šulj, član Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, okrijepljen svetim sakramentima blago je u Gospodinu preminuo u bolnici u Novom Marofu u petak, 17. rujna 2021., u 85. godini života, 67. redovništva i 58. svećeništva, izvijestilo je provincijsko Tajništvo.

Fra Mislav Lukačević predslavio mladu misu sekundiciju na Plehanu

Mlada nedjelja i mlada misa sekundicija fra Mislava Lukačevića, svećenika Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda pod geslom „Ljubav nije ljubljena“ (sv. Franjo Asiški), okupila je u nedjelju 12. rujna u Župi sv. Marka evanđelista na Plehanu u Bosanskoj Posavini tristotinjak Plehančana i vjernika okolnih mjesta.

Potpisan Sporazum o predaji župa Špišić Bukovica i Zapolje na upravu Požeškoj biskupiji

U Biskupskom domu u Požegi u četvrtak 5. kolovoza požeški biskup Antun Škvorčević i provincijal Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda fra Milan Krišto potpisali su Sporazum o predaji Župe sv. Ivana Krstitelja u Špišić Bukovici i Mučeništva sv. Ivana Krstitelja u Zapolju na upravljanje Požeškoj biskupiji, koje su od 1968. godine bile povjerene na upravu spomenutoj Provinciji.

U Australiji preminuo fra Euzebije Mak, najstariji član Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda

Dušobrižnik u Hrvatskom katoličkom centru u Newcastlu u Australiji fra Euzebije Mak, najstariji član Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, okrijepljen svetim sakramentima blago u Gospodinu preminuo je u ponedjeljak 2. kolovoza u bolnici u Newcastlu, u 90. godini života, 70. redovništva i 64. svećeništva, priopćili su iz Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda.

U Rovinju preminuo fra Marijan Glamočak

Fra Marijan Glamočak, član Franjevačkog samostana u Rovinju i župnik Župe sv. Antuna opata u Rovinjskom Selu, preminuo je u Rovinju u subotu 10. srpnja, u 75. godini života, 57. redovništva i 49. svećeništva, izvijestila je Hrvatska franjevačka provincija sv. Ćirila i Metoda.

U Rijeci preminuo fra Ljubo Sesar

Fra Ljubo (Ivan) Sesar, član Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda,  ispovjednik i vicemagister novaka u Franjevačkom samostanu u Rijeci na Trsatu, okrijepljen svetim sakramentima preminuo je u četvrtak 17. lipnja u Hospiciju „Marija Krucifiksa Kozulić” u Rijeci, u 78. godini života, 58. redovništva i 49. svećeništva.

Župna crkva sv. Bartola u Hrastovici

Župna crkva sv. Bartola u Hrastovici teško je oštećena u razornom potresu 29. prosinca 2020. Donosimo podatke o njezinoj povijesti, kulturnoj vrijednosti i trenutnom stanju.

Svečani zavjeti osmorice juniora Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda

U crkvi Uzvišenja sv. Križa na Sigetu u Zagrebu u subotu 10. listopada u 10 sati osmorica franjevačkih juniora položila su svoje svečane zavjete. U posebnim uvjetima, zbog pandemije koronavirusa, svoje svečano "da" Bogu, izrekli su: fra Marko Bagarić, fra Ivica Berišić, fra Vinko Brković, fra Marko Ćosić, fra Antonio Kirin, fra David Vrbanec, fra Ivan Ivanković i fra Marko Vuković.

1 2