Budi dio naše mreže
Izbornik

Hodočašće u Ilok, Vukovar i Vinkovce vjernika župa Čerević, Beočin i Srijemska Kamenica

Ilok, Vukovar, Vinkovci (IKA)

U četvrtak, 13. lipnja vjernici župa Srijemskog Podunavlja: Čerević, Sv. Josip, zaručnik BDM, Beočin, Sv. Barbara, djevica i mučenica i Srijemska Kamenica, Našašće Svetoga Križa hodočastili su u Ilok, Vukovar i Vinkovce.

Prvo odredište hodočasnika bila je franjevačka crkva sv. Ivana Kapistrana u Ilok na proslavu svetog Antuna Padovanskog. Hodočasničku misu je slavio župnik triju župa, vlč. Luka Ivković. Na trećem po redu hodočašću u Ilok na proslavu sv. Antuna, vjernicima se pridružio i dio vjernika iz Novog Sada, Petrovaradina i Srijemskih Karlovaca. Okupljene hodočasnike dočekao je i pozdravio gvardijan samostana fra Grgur Blažević koji je zajedno sa hodočasnicima pjevao litanije svetom Antunu, nakon kojih je započelo misno slavlje koje su svojim pjevanjem uzveličali pjevači hodočasnici uz orguljašku pratnju stolara orguljaša Ivana Bera.

Nakon misnog slavlja, hodočasnici su se uputili prema Vukovaru gdje su posjetili Spomen dom Ovčara i Vukovarski vodotoranj gdje ih je dočekala stručna pratnja i uputila u sve bitne događaje i informacije. Došavši u Vinkovce objedovali su te su posjetili franjevačku crkvu Svetoga Antuna i Gradski muzej gdje su se upoznali sa arheološkim nalazima u Vinkovcima kao najstarijem gradu u Europi kao i etnološkom zbirkom i običajima grada Vinkovaca i okolice.

Ključne riječi:
hodočašće