Budi dio naše mreže
Izbornik

Knjiga Josipa Matezovića „Krunica i litanije za život u (pred)bračnoj čistoći“

Zagreb (IKA)

Uskoro izlazi tiskano izdanje knjige katoličkog vjeroučitelja Josipa Matezovića pod nazivom „Krunica i litanije za život u (pred)bračnoj čistoći“. Knjiga u sebi sadrži, kao što joj i sam naslov govori – krunicu za život u (pred)bračnoj čistoći i litanije, svakodnevnu molitvu za život u čistoći te kao dodatak devetnicu i sedmodnevni izazov s prigodnim tekstovima i poticajima za sve one koji žele rasti u kreposti čistoće i svetosti.

Za navedenu krunicu s otajstvima, litanije i svakodnevnu molitvu za čistoću dobiven je imprimatur Nadbiskupijskog ordinarijata Đakovačko-osječke nadbiskupije. Navedeni molitveni obrasci koji se nalaze u ovoj knjizi se u sklopu programa „Prava ljubav čeka“ mogu predstaviti i ponuditi svim vjernicima koji žele rasti i sazrijevati, moliti i prikazivati svoj život, predbračne veze, zaručništvo i brak našem Gospodinu. Ova knjiga prva je takvog tipa u Hrvatskoj, te je veliko osvježenje, poticaj i ohrabrenje svima onima koji žele rasti na putu čistoće.

Autor njezinog sadržaja i molitvenih obrazaca je mag. theol. Josip Matezović, katolički vjeroučitelj, suprug i otac, ujedno osnivač i provoditelj programa „Prava ljubav čeka“. Ovo je njegova prva autorska knjiga kao rezultat osobne molitve, razmatranja i iskustva rada s mladima te u apostolatu za život.

Sav prihod i donacije od knjiga idu za pomoć majkama, trudnicama i obiteljima 

Knjiga izlazi u nakladništvu udruge „Hrvatska za Život“, vodeće pro-life udruge u Hrvatskoj, a sav prihod i donacije od knjiga idu za pomoć majkama, trudnicama i obiteljima kojima se pomaže u sklopu rada udruge i inicijative „40 dana za život“ te kao pomoć svim drugim projektima koji djeluju unutar Udruge.

„Prava ljubav čeka“ je program za mlade i sve one koji žele saznati više o ljepoti predbračne čistoće, teologije tijela, katoličkog hodanja, ljudskoj spolnosti i katoličkom moralu. Program se provodi po župama te je zamišljen kao dvodnevni program s bogatim sadržajem i katehezama. Moguće ga je organizirati u župi, gradu ili zajednici.

Knjiga se već sada može rezervirati kod autora u prednarudžbama po promotivnoj cijeni, za narudžbe većeg broja knjiga – prigodno kao dar krizmanicima, srednjoškolcima, studentima, zajednicama mladih ili bračnih parova postoji mogućnost popusta na količinu.

Opširnije informacije o knjizi mogu se dobiti na e-mail: pravaljubavceka@gmail.com