Budi dio naše mreže
Izbornik

Misa zadušnica za predsjednika Tuđmana u župi Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu

Slavonski Brod (IKA)

Misa zadušnica za prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana služena je u župi Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu u utorak, 10. prosinca na misu zornicu koju je predvodio domaći župnik Ivan Lenić.

„I poslije smrti predsjednika Tuđmana i danas je neke obuzela tolika oholost, taština da nisu umjeli, niti danas umiju trezveno vrednovati i cijeniti doprinos prvoga hrvatskoga predsjednika. Taština je neke vodila da spomen na njega zamjenjuju svojim ‘veličinama’. Realno sagledavanje svakoga života, pa tako i državnika, uključuje slabosti i nedosljednosti; no, one ne umanjuju trud, djela i zasluge. Neki nisu mogli i ne mogu podnijeti, nažalost, težnje, nastojanja i uspjehe prvoga hrvatskoga predsjednika zajedno sa svojim narodom, jer su njihove u velikom nesrazmjeru s njegovima. Svu prosudbu prepuštamo Bogu, a mi ostajemo molitelji za pokoj njegove duše, kao i za dobro naše domovine u ovom trenutku“, rekao je među ostalim u homiliji župnik Lenić.

U misi, napose molitvi vjernika, uz prošnju za pokojnoga prvoga hrvatskoga predsjednika i sve poginule hrvatske branitelje, molilo se za dobro Domovine i mudrost onima koji je vode, kao i snagu kršćanskoga svjedočenja u hrvatskom društvu.