Budi dio naše mreže
Izbornik

Održan treći u nizu formativni seminar „Mladi za mlade“

ĐAKOVO (IKA)

Na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu, u organizaciji Ureda za pastoral mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije, u petak 17. i subotu 18. veljače održan je treći formativni susret programa „Mladi za mlade“, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Proteklog je vikenda na formaciji bilo 40-ak mladih iz župa Đakovačko-osječke nadbiskupije, Milosrdne sestre sv. Križa iz Đakova i Zagreba te bogoslovi đakovačkog Sjemeništa. Tema susreta bila je „Mjesto i pripadnost animatora u zajednici“. Sudionici su se u petak 17. veljače okupili u Domu duhovne pomoći Betanija u Đakovu, gdje je program i započeo. Sudjelovali su u duhovno-molitvenoj večeri o temi „Animator kao poslanje“. U subotu 18. veljače ujutro program je započeo molitvom u Betaniji, a nastavljen je u prostorima KBF-a u Đakovu gdje su sudionici prolazili kroz tri radionice: „Obitelj kao zajednica“, „Crkva“ i „Traženje suglasja u skupini“.

Program se sastojao od radionica, plesova i bansova i trajao je do 17 sati, kada su se mladi okupili u kapelici KBF-a Marije Majke Crkve gdje su slavili misu. Misu je predvodio nadbiskupijski povjerenik za pastoral mladih vlč. Mario Žigman, koji je u propovijedi istaknuo da su prisutni misom došli do vrhunca dana te se uspeli na „vidikovac“ s kojega se pruža veličanstven pogled. Ali to ne smije biti cilj duhovnog putovanja. Treba se vratiti u svakodnevicu i proživjeti milosti koje smo primili. Pred sudionicima formativnog seminara još su dva vikend susreta, u travnju i svibnju, a u ljeto ih očekuje tjedan dana specijalizacije kojom završava još jedan ciklus formacije „Mladi za mlade“, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.