Budi dio naše mreže
Izbornik

Pastoralni model iz katoličke bolnice na Strmcu, trebalo primijeniti i u drugim našim bolnicama

Požega (IKA)

Požeški biskup Antun Škvorčević primio je u Biskupskom domu 16. studenoga fra Massima Villu, provincijala Lombardo-venetske provincije Bolničkog reda sv. Ivana od Boga, zvanog Red milosrdne braće.

U  njegovoj pratnji bili su fra Ivica Karlo Lapić, provincijalni definitor i tajnik Provincije te fra Kristijan Sinković, prior zajednice Milosrdne braće i njihove bolnice na Strmcu. Provincijal Villa stigao je na vizitaciju svoje spomenute zajednice i bolnice te je izrazio zadovoljstvo sa stanjem te zdravstvene ustanove u kojoj je zamjetan trajni uspon u stručnom i pastoralnom pogledu.

Biskup Škvorčević zahvalio je za djelovanje jedine katoličke bolnice u Hrvatskoj upravo u Požeškoj biskupiji, gdje su brojni ranjeni ljudi zbog nedavnoga rata i drugih nevolja kojima bolnica pruža zdravstvene usluge, zauzimajući se za cjelovito liječenje bolesnika. Takvom pristupu pripada i prikladna pastoralna skrb u koju je uključen Ivica Razumović, svećenik Požeške biskupije. Biskup i provincijal složili su se kako bi pastoralni model iz katoličke bolnice na Strmcu, trebalo primijeniti i u drugim našim bolnicama, kako se pastoral bolesnika ne bi sveo samo na primanje sakramenata. Razgovarali su i o mogućnostima još veće pomoći svećenicima koji dolaze u tu bolnicu na liječenje.

Ključne riječi:
Škvorčević strmac villa