Budi dio naše mreže
Izbornik

Potpisan Memorandum o suradnji između Caritasa Srijem i AP Vojvodine

Novi Sad (IKA/TU)

Pokrajinski tajnik za privredu i turizam Nenad Ivanišević i koordinator Caritasa Srijem Petar Dujić potpisali su Memorandum o suradnji i realizaciji regionalnog projekta osnaživanja mladih „Your Job“, izvijestio je u subotu 12. lipnja Tiskovni ured Srijemske biskupije.

Caritas Srbije zajedno s Biskupijskim Caritasom Srijem, Caritasom Beogradske nadbiskupije i Biskupijskim Caritasom Zrenjanin, realizira projekt „Your Job“ koji je financiran od Austrijske razvojne agencije (ADA), Caritasa Austrije i Renovabisa.

Projekt se realizira na teritorijima općina Ruma i Irig te u gradu Zrenjaninu.

Cilj projekta je povećanje zaposlenosti mladih osnaživanjem za izlazak na tržište rada, razvijanjem kompetencija za traženje posla, motiviranjem mladih, pripremom za radno iskustvo, pružanjem pomoći i podrške mladima da ostvare konkurentnost na tržištu rada, uz kampanju podizanja svijesti i veće spremnosti poslodavaca da uključe mladu radnu snagu u svoje tvrtke.

Korisnici projekta su mladi od petnaest do trideset godina kao kategorija ljudi koju se teže zapošljava, i to prije svega oni koji su dugoročno nezaposleni, korisnici socijalne pomoći, mladi s invaliditetom, pripadnici romske zajednice, dok je šira društvena zajednica svakako indirektni korisnik projekta.

U okviru projekta, pruža se mogućnost organiziranja tečaja za mlade, te je od velikog značenja uključenje Sekretarijata za privredu i turizam, kao i Edukacijskog centra za obuke u profesionalnim i radnim vještinama Novi Sad, koji nudi velik broj tečaja za potrebe prekvalifikacije i dokvalifikacije radno sposobnog stanovništva.

U okviru suradnje, potpisnici Memoranduma aktivno će raditi na razmjeni informacija, znanja, iskustava, te razvijati suradnju na temeljima dobrog partnerstva i uzajamnog poštovanja.

Sudionici sastanka postigli su suglasnost oko organiziranja skupa u skorije vrijeme, na kojem bi trebali sudjelovati svi uključeni partneri.