Budi dio naše mreže
Izbornik

Proslava 10. obljetnice zajednice „Vjera i Svjetlo - Kapljice dobrote“

Slavonski Brod (IKA)

Zajednica „Vjera i Svjetlo - Kapljice dobrote“ u Slavonskom Brodu proslavila je u subotu, 4. studenog jubilarnu desetu obljetnicu svoga djelovanja.

Susret je započeo misnim slavljem koje u franjevačkoj crkvi Presvetog Trojstva predvodio preč. Tomislav Ćorluka, slavonskobrodski dekan. Na misi su uz članove brodske zajednice sudjelovali i članovi “Vjera i svjetlo” iz Đakova, Županje, Vinkovaca i Osijeka.

Misna čitanja čitali su roditelji štićenika te zajednice, a s njima su na ambonu bila i njihova djeca.

Nakon pročitanog evanđelja prigodnim su igrokazom članovi zajednice “Vjera i svjetlo” iz Đakova i Županje uprizorili i oživjeli poruku evanđelja.

U prigodnoj homiliji preč. Ćorluka je naglasio kako je poruka evanđelja toga dana da se ne držimo slijepo zakona, nego da nam uvijek čovjek bude najvažniji i na prvome mjestu. Zahvalio je roditeljima na ljubavi i trudu koju pružaju svojoj djeci.

Zajednicu “Kapljice dobrote” na kraju je predstavila jedna od voditeljica Rafaela Janković. Naglasila je kako je osnovna zadaća tog pokreta pomoći osobama s intelektualnim teškoćama, njihovim roditeljima i obiteljima, da pronađu svoje mjesto u društvu i Crkvi, kako bi mogle razvijati svoje darove i napredovati biti integrirane i imati priliku sudjelovati u životu, davati i primati. „Vjera i svjetlo“ pruža takvim osobama mogućnost prepoznavanja i korištenja njihovih talenata te otkrivanja radosti prijateljstva. Roditeljima pak omogućuje jasnije primjećivati unutarnju ljepotu njihova djeteta.

Uz prigodne darove zahvale svima koji im pružaju molitvenu i svaku drugu pomoć uputile su na kraju voditeljice te zajednice Dora Dežmić i Kristina Terihaj, koja je bila i inicijator osnivanja brodske zajednice “Kapljice dobrote”.

Članovi Zajednice “Kapljice dobrote” u Slavonskom Brodu, svake prve nedjelje u mjesecu okupljaju se na misi u franjevačkoj crkvi Presvetog Trojstva, a poslije mise je njihovo redovito druženje.

 

Ključne riječi:
Obljetnica Vjera i svjetlo