Budi dio naše mreže
Izbornik

Proslava blagdana sv. Elizabete u Slavonskom Brodu

Slavonski Brod (IKA)

Blagdan sv. Elizabete, zaštitnice Franjevačkog svjetovnog reda (OFS) svečano je u petak, 17. studenog proslavljen u franjevačkoj crkvi Presvetog Trojstva u Slavonskom Brodu.

Misno slavlje predvodio je duhovnik mjesnog bratstva OFS-a fra Ante Perković. Ocrtavajući život i djelo sv. Elizabete, fra Ante je naglasio kako je ta sveta duša dosljedno živjela Evanđelje u svome životu. „Posebnost njezine ljubavi prema čovjeku bila je u tome da ne samo da im je pomagala, nego je i živjela s njima. U njima najsiromašnijima ona je prepoznavala samoga Isusa i služila im predano s puno ljubavi“, rekao je uz ostalo fra Ante. Zaključio je kako smo i mi kršćani, napose članovi franjevačke obitelji pozvani je nasljedovati u svome životu.

Tijekom mise pred svećenicima te ministrom Emilijom Dodig i članovima Vijeća Mjesnoga bratstva Vitom Plazanićem i Ružicom Badanjak bračni par Stjepan i Eva Ciprić obnovili su svoja obećanja da će po primjeru sv. Franje živjeti Evanđelje u svome životu. Duhovnik fra Ante u vrijeme je Domovinskog rata bio župnik u Vukovaru gdje je ostao sa svojim vjernicima i bio i zarobljen posebno je te večeri zahvalio framašima koji su sa svojim duhovnicima fra Mislavom Lukačevićem i fra Tomislavom Hrstićem došli iz Zagreba i Dubrovnika te sudjelovali na tom misnom slavlju. Posebno im je zahvalio što će u Vukovaru sudjelovati u koloni sjećanja.

Blagdanu je prethodila trodnevna duhovna priprava od utorka, 14. do četvrtka 16. studenog koju su predvodili domaći franjevci.

Ključne riječi:
OFS proslava sveta Elizabeta