Budi dio naše mreže
Izbornik

Proslava Svjetskog dana mladih u Đakovu

Đakovo (IKA/TU)

Ured za pastoral mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije uputio je dopis u kojem poziva sve mlade Nadbiskupije da se na Nedjelju Krista Kralja, 21. studenog 2021. uključe u proslavu Svjetskog dana mladih. Dopis prenosimo u cijelosti.

Poziv pape Franje je da „mladima uputimo navještaj: Prihvatite Krista! Prihvatite ga kao Kralja u svoj život! On je kralj koji je došao spasiti! Bez njega nema istinskoga mira, nema istinskoga unutarnjeg pomirenja i istinskoga pomirenja s drugim ljudima!“ Želja je, naime, Svetog Oca „da svi mladi osjete kako je Crkva ona koja ih prati, da se sve više predano zalaže oko mladih, njihovih tjeskoba i briga, njihovih otvorenosti i nada kako bi odgovorila na njihova očekivanja prenoseći sigurnost koja je Krist, Istinu koja je Krist, ljubav koja je Krist.“

Stoga vas pozivamo da se priključite ovoj proslavi u svojim župnim zajednicama na svetim misama i na poseban način molite za mlade iz naše nadbiskupije, domovine i cijeloga svijeta. Ne bojte se javiti svojim župnicima ili župnim vikarima izraziti svoju želju da se uključite u neku od interesnih skupina koje postoje u vašoj župnoj zajednici.

Jednako tako, Povjerenstvo za pastoral s mladima organizira duhovnu obnovu za mlade na Ovčari, kod Đakova, u Duhovnom centru Božjeg milosrđa, 21. studenoga 2021.

Ako se osjećaš umorno, iscrpljeno ili usamljeno. Ako ti se čini da nema napretka u tvome životu. Ako nosiš u srcu neobjašnjivu prazninu. Možda su sve to simptomi koji ti govore da se povučeš na goru, u osamu s Gospodinom. Možda ti je to poziv da dođeš na ovu duhovnu obnovu koju ćemo imati na jednome brežuljku nedaleko od Đakova.

Početak programa je u 15 sati molitvom krunice Božjega milosrđa. Nakon krunice uslijedit će kateheza/nagovor, potom euharistijsko slavlje te klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Nakon klanjanja uslijedit će obilazak svetišta te mogućnost za osobnu pobožnost.  Link za prijavu je u nastavku

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSepA6FZWINTIPErQmilkt-NHZULUqkH5sng8mOJo3KiPfZsWg/viewform