Budi dio naše mreže
Izbornik

Sažalnica nadbiskupa Hranića povodom smrti mons. Štambuka

Đakovo (IKA/TU)

Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić uputio je sažalnicu Ranku Vidovića, hvarskom biskupu povodom smrti biskupa u miru Slobodana Štambuka. Sažalnicu nadbiskupa Hranića prenosimo u cijelosti.

Preuzvišeni Gospodine!

S dubokim osjećajima zajedništva pridružujemo se Vama, cijelom biskupijskom prezbiteriju, redovnicima i redovnicama i svim vjernicima Hvarske biskupije prigodom smrti biskupa u miru, mons. Slobodana Štambuka, preminulog u 83. godini života, 58. godini svećeničke te 35. godini biskupske službe.

Zajedno sa svima vama u „trootočnoj“ biskupiji, kako ju je pokojni biskup veoma rado nazivao, želimo i u ovoj prigodi iskusiti utjehu i nadu što nam ih daje Kristova Radosna vijest, Gospodin koji je došao „da obasja one što sjede u tmini i sjeni smrtnoj“ i da nas privede k slavi uskrsnuća. U taj je navještaj ugrađivao svoje životne snage biskup Slobodan, ostajući uvijek blizak svećenicima i vjernicima, privržen svom zavičaju i svom narodu, osjetljiv za njegovu vrijednu kulturu i baštinu te njegovu bremenitu povijest.

Vama, poštovani Oče biskupe, svećenicima i cijeloj biskupiji, kao i svoj pokojnikovoj rodbini, uime svećenika, redovnika, redovnica i vjernika Đakovačko-osječke nadbiskupije od srca izražavamo iskrenu sućut, sjedinjujući se u molitvi da Spasitelj naš Gospodin preminuloga biskupa Slobodana privede punini života i neprolaznoj radosti uskrsnuća.

Uz nadbiskupa Đuru sažalnicu su potpisali: mons. Ivan Ćurić pomoćni biskup i mons. Marin Srakić, nadbiskup u miru.